torstai 25. marraskuuta 2021

Timantti-Kati oli pitkään lempikirjani

Tänään nimipäivää viettävät lisäkseni Katri, Kaija, Katja, Kaisa, Kaarina, Kaisu, Riina, Katariina ja Katriina. Onnea!

Nimipäiväni kunniaksi päätin esitellä tänään yhden lapsuuteni lempikirjoista. Se on Leena Helkan kirjoittama ja Kaarina Kailan kuvittama Timantti-Kati (Sanoma 1978).




Itse asiassa ääni lapsuudestani saa esitellä kirjan, sillä löysin kolmannen luokan äidinkielen vihostani kirjasta kirjoittamani aineen. Jaan sen tässä.


Lempikirjani

Lempikirjani nimi on Timantti-Kati. Pidän siitä sen takia, että kirjan päähenkilön nimi on Kati. Kirja alkaa aika surullisesti, koska Kati on lastenkodissa. Lastenkodissa on Töröteija niminen tyttö, joka on Katille aika tuhma. Kun Kati karkaa ensimmäisen kerran hän tulee lelukaupan luo ja menee sisälle. Siellä oli vanha lelukauppias, joka ei melkein koskaan puhu. Kati kuitenkin palaa lastenkotiin. Lastenkodissa on kaksi opettajaa. He ovat Raili-täti ja toista opea Kati sanoo Komentelija-tädiksi, koska hän komentelee Raili-tätiä. Raili-tädistä Kati tykkää. Kirjassa käy lopuksi hyvin, koska lastenkotiin tulee Katri-täti ja Seppo-setä hakemaan itselleen lapsen. Ja he ottavat tietysti Katin. Nyt Katilla on oma koti ja vanhemmat. Kirjan on kirjoittanut Leena Helka.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti