tiistai 19. tammikuuta 2021

Lumimiehen jäljet ilmestyvät Siirin lähimetsään

Onko lumimiehiä olemassa? Siirin isän sanomalehdessä on kuva Himalajalta löytyneistä lumimiehen jalanjäljistä. Vaikka isän mielestä koko lumimies on huijausta, eihän sitä tiedä. Entä jos sellainen liikuskelisi Siirin lähimetsässä?

 

Siiri ja lumimies (Tammi 2012) on kymmenes osa Tiina Nopolan suositussa Siiri-sarjassa. Tähän mennessä sarjassa on ilmestynyt jo 17 teosta. Kirjoissa on Mervi Lindmanin veikeä kuvitus.

Siiri on saanut joululahjaksi sukset ja hän haluaisi päästä hiihtämään. Kun sanomalehteensä uppoutuneesta isästä ei ole hiihtoseuraksi, Siiri on lähdössä itsekseen. Äidin mielestä Siiri ei voi mennä yksin, sillä pieni tyttö voi helposti eksyä.

Siiri yrittää värvätä pikku-Oton mukaansa, mutta pikku-Oton täytyy ensin käydä pulkkamäessä keski-Oton ja iso-Oton kanssa. Kyllästyttyään odottamaan pikku-Ottoa mäen laidalla Siiri sepittää jutun metsässä lymyilevästä lumimiehestä.

"— Minä olenkin nähnyt lumimiehen! Siiri huusi Otoille.
— Narraat, keski-Otto sanoi.
— Sillä on isot jalat, Siiri jatkoi. — Ja karvainen pää. Ja suuri isovarvas.
— Missä sinä sen muka näit? Iso-Otto kysyi.
Siiri mietti hetken.
— Me-metsässä, hän keksi.
Otot katsoivat toisiaan hämmentyneinä.
— En usko, iso-Otto sanoi.
— En minäkään, mutisi keski-Otto.
— Enkä minä, pikku-Otto matki.
— Tulkaa perässä! Siiri huudahti ja lähti sauvomaan kohti metsää. — Siellä on valtavia jalanjälkiä!"

Mistä mahtavat olla peräisin ne valtavat jalanjäljet, joita pikku-Otto näkee metsässä myöhemmin lähdettyään etsimään Siiriä? Ja mitä kinoksen takana vilahtelee? Saako pikku-Otto suklaasta voimia edessä häämöttävään vääjäämättömään kamppailuun lumimiehen kanssa?

Lindman herättää kuvissaan tekstin eloon ihanan ilmaisuvoimaisesti. Kuten Siiri-kirjat yleensä, tämäkin vetää suun hymyyn. Kuusivuotiaani kommentti kirjasta kuului: "Kiva!"


Tiina Nopola: Siiri ja lumimies
Kuvitus: Mervi Lindman
Kustantaja: Tammi 2012
 



4 kommenttia:

  1. Siiri-kirjat ovat kyllä aivan valloittavia! Olemme alkaneet tutustua niihin tässä talven mittaan, ja jo ensimmäisenä päivänä piti Siiri ja kauhea kummitus -kirja lukea muistaakseni viisi kertaa. Kuvitus on vallan hurmaava! Pidän myös Lindmanin tavasta ripotella kirjoja joka puolelle, isän kädessä vähintäänkin näkyy kirja melkein aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siiri ja kauhea kummitus on meilläkin suosittu, taitaapa olla tyttärestä kaikkein paras Siiri-kirja.
      Tuo on ihan totta, että Siirin isä on kova lukemaan, ja kirjoja näkyy kuvituksissa muutenkin kiitettävästi. Sellainen lämmittää aina mieltä. :)

      Poista
  2. Meidän juuri 7 v täyttänyt tykkää myös kovasti Siiri-kirjoista ja ihan hetki sitten palautimme kirjastoon juuri tämän Lumimies-kirjan :). Myös pian 5 v täyttävä tykkää näistä.
    Hiisukas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut, että Siiri-kirjat kuuluvat monien lasten suosikkeihin.
      Meillä näitä on ehditty lukea jo useamman vuoden ajan, eikä kohta 7 v ole vielä kyllästynyt.
      Lumimies sopii erinomaisesti juuri tähän hetkeen, kun ainakin meilläpäin lunta on yhtä paljon kuin kuvituksessakin.

      Poista