keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Torstaina pysähdytään lukemaan — Read Hour on täällä taas


Torstaina 8.9.2022 vietetään kansainvälistä YK:n lukutaitopäivää. Sen kunniaksi Lasten ja nuorten säätiö järjestää jo neljännen kerran Read Hour -kampanjan, jonka tarkoituksena on pysäyttää Suomi lukemaan tunniksi klo 19-20.

Itse osallistuin kampanjaan viime vuonna ja sitä edellisenä vuonna ja aion ehdottomasti osallistua taas.

Tänä vuonna lukutunnin teemaksi on valittu rauhan ja ystävyyden sanoma, ja Read Hour kannustaa tarttumaan erityisesti tämän aihepiirin kirjoihin. Ei kuitenkaan ole oikeaa tai väärää tapaa osallistua. Voit lukea sitä, mikä itsestäsi tuntuu hyvältä tai vaikka kuunnella äänikirjaa.

Jos yksin lukeminen tuntuu tylsältä, kutsu kavereita lukemaan luoksesi tai lähde kaupungille lukemaan. Täällä Helsingissä esimerkiksi kaupunginmuseo kutsuu kaupunkilaiset lukemaan museon ala-aulaan. Mukaan voi ottaa oman kirjan tai lukea kaupunginmuseon julkaisuja.

Kirjasto voisi myös olla aika hyvä paikka viettää lukutuntia. Useissa helsinkiläiskirjastoissa järjestetään klo 19-20 Read Hour -lukuhetki, jossa luetaan teoksia ääneen.

Erilaisia tapahtumia löytyy muualtakin Suomesta. Kampanjasivuilta löytyy jokunen menovinkki.

Itse viettänen lukutunnin kotosalla lukien itse ja kannustaen kahdeksanvuotiastani lukemaan. Tyttäreltä puuttuu enää kaksi rastia tavoiteruudukosta, jossa 20 kirjaa lukemalla voi tienata 20 euroa. Kirjan pituutta ei ole määritelty, joten huomenna voi olla hyvät mahdollisuudet saada ruudukko täyteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti