lauantai 13. elokuuta 2022

Uskalla loistaa!


Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa kävi tänään kuhina. Käytävillä tungeksi hermostuneita lapsia vanhempineen. "Koska ne oikein tulevat?" lapset hokivat kelloa vilkuillen. Kahdeksanvuotiaani etsi epätoivoisena paikkaa, josta näkisi lavalle.

Kun kello löi kaksi, väkijoukko kohahti. "Mä nään ne", kiljui tytär ja kurkotteli vaarallisesti toisen kerroksen kaiteen vieressä. "Tuolta ne nyt tulee!"

Keitä estradille oikein astui?

Maankuulut tubettajasiskokset Elina ja Sofia, joiden tubekanavalla on yli 135 000 seuraajaa ja joiden uusinta videota on kahdessa päivässä katsottu jo 33 000 kertaa.


Akateemisen kirjakaupan lavalla tytöt kuitenkin olivat kirjailijan roolissa, sillä kouluikäiset sisarukset ovat julkaisseet jo useita kirjoja. Tämänpäiväisessä Meet & Greet -tapahtumassa he olivat puffaamassa vastailmestynyttä kirjaansa Uskalla loistaa! (Tammi 2022).

Kirja on kirjoitettu yhdessä tyttöjen äidin, työyhteisövalmentaja Aura Marttisen sekä näyttelijä, muusikko ja laulunopettaja Reeta Vestmanin kanssa. Kuvituksen on tehnyt Anthony Conley.


Kirjassa keskitytään esiintymistaitoihin. Tytöt antavat vinkkejä siihen, kuinka esiintymistä voi harjoitella ja miten esiintymisjännitys taltutetaan. Kirjan avulla oppii tunnistamaan, millainen esiintyjä on itse sekä mitkä ovat omat vahvuudet ja kuinka niitä voi kehittää.


Kuten Elina tilaisuudessakin muistutti, esiintyminen ei ole pelkkää näyttelemistä tai laulamista yleisön edessä. Joudumme olemaan esillä mitä monimuotoisimmissa arjen tilanteissa. Suurin osa joutuu esimerkiksi joskus esiintymään harrastusten yhteydessä tai pitämään esitelmiä koulussa. Jopa uudelle henkilölle esittäytymistä voi pitää eräänlaisena esiintymisenä.


Nuoresta iästään huolimatta Elina ja Sofia ovat jo konkareita esiintymisessä. Ensimmäistä kertaa sisarukset olivat julkisesti esillä haastatellessaan vuoden 2018 presidenttivaalien ehdokkaita. Esiintymiskokemusta on siis kertynyt jo useiden vuosien ajalta. 

Edellisissä kirjoissaan positiivisuudestaan tunnetut sisarukset ovat valaneet uskoa siihen, että kaikki on mahdollista ja kehottaneet olemaan rohkeasti sinä. Aiempien kirjojen opit omaksuttuaan alkaakin olla valmis loistamaan. Uuden kirjan avulla saa uskallusta loistaa niin arkielämän esiintymisissä kuin isoilla lavoillakin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti