lauantai 13. helmikuuta 2021

Minkä kirjan lapsesi valitsisi kirjakaupasta?


Jos antaisit lapsesi valita kirjakaupasta minkä tahansa kirjan, mikä se olisi? Osaatko arvata?


HALUAISIN niiiin paljon päästä kirjakauppaan, mutta olen koronakaranteenissa helmikuun loppuun asti. Ja jos sairastun, minun on pysyttävä sisällä vielä pidempään.

Ennen karaneenia jouduin käymään silloin tällöin toimistolla, nyt en tietenkään voi. Kotimatkalla pistäydyin aina läheisessä kirjakaupassa. Eräänä perjantaina näin siellä mitä ihanimman kohtauksen.

Äiti saapui kirjakauppaan pienen, noin nelivuotiaan tyttärensä kanssa. Hän näytti tytölle pöytää, joka notkui lastenkirjoja.

— Saat valita tältä pöydältä yhden kirjan, hän sanoi. — Minkä tahansa kirjan.

Koska tyttö oli selvästi liian pieni osatakseen itse lukea, äiti kyykistyi hänen viereensä, ja alkoi poimia käteensä kirjan kerrallaan. Hän luki kirjan nimen ja kertoi takakannen perusteella, mistä kirja kertoo. Sitten he vilkaisivat, minkä tyyppisiä kuvia kirjassa on.

Näky oli niin suloinen, että liikutuin melkein kyyneliin. En valitettavasti ehtinyt jäädä katsomaan, minkä kirjan tyttö valitsi. Vaikutti siltä, että heillä saattaisi vierähtää kirjakaupassa melkoinen tovi.

NÄKEMÄNI pisti minut päättämään, että kun tämä uuvuttava koronakaranteeni on ohi, ja pääsen taas käymään ostoksilla tyttäreni kanssa, juuri noin minäkin aion tehdä. Vien hänet kaupungin parhaaseen kirjakauppaan: Akateemisen lastenosastolle, ja sanon: Valitse mikä tahansa kirja.

Sillä yleensähän meillä minä olen se, joka päättää, mitä tyttärelle luetaan. Luemme sitä, mitä minä haluan lukea. Surullisena huomasin, että koko pienen elämänsä aikana tyttärellä on ollut aika vähän sanavaltaa siihen, mitä hänelle luetaan.

Siksi heti kun meidän karanteenimme ja eristyksemme on ohi, marssimme kirjakauppaan. Seuraan suurella mielenkiinnolla, minkä kirjan tytär valitsee. En nimittäin yhtään tiedä, mikä se tulee olemaan.


2 kommenttia:

  1. Ihana suunnitelma! <3 Toivottavasti pysyt itse terveenä. Oli miten oli, toivottavasti pääsette maaliskuussa onnelliselle kirjakauppareissulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu suoranaiselta ihmeeltä, ettemme ole mieheni kanssa sairastuneet ainakaan vielä. Toivomme parasta.

      Poista