perjantai 26. helmikuuta 2021

Hotelli Flamingo on Eläinbulevardin aurinkoisin hotelli

Eläinbulevardin laidalla on ränsistynyt, unohtunut hotelli, jonka loistonpäivät ovat kaukana takana. Eräänä päivänä hotellin ovelle ilmestyy saparopäinen tyttö. Anna Dupont on perinyt hotellin isotädiltään, ja muitta mutkitta hän ryhtyy hotellinjohtajaksi.

 

Alex Milwayn Hotelli Flamingon (WSOY 2020) alkuasetelma on kutkuttava. Vaikka hotellissa riittää siivottavaa ja kunnostettavaa, tarmokas Anna ei pelkää tarttua toimeen. Hänen päämääränään on tehdä hotelli Flamingosta Eläinbulevardin aurinkoisin hotelli, johon aivan kaikki ovat tervetulleita.

Apunaan hänellä on kaksi hotellin vanhaa uskollista työntekijää: ovimies N. Karhu ja vastaanotossa työskentelevä rengashäntämaki Makke. Pian Anna pystyy palkkaamaan lisää henkilökuntaa. Työntekijät ovat kaikki eläimiä, kuten myös hotellivieraat. 

Pystyykö Anna palauttamaan hotelli Flamingon entiseen loistoonsa ja houkuttelemaan sinne vieraita? Pystyykö hän vastamaan erilaisten eläinten erilaisiin tarpeisiin? Sängyt ovat torakoille liian suuria, flamingot haluavat nukkua seisten uima-altaassa ja kilpikonnarouvalle kelpaa vain salaattisoppa (resepti löytyy kirjan takaa).

Ja mitenkäs suu sitten pannaan, kun hotelliin saapuu kuuluisa hotellitarkastaja herra Harmaja, jolla on valta määrätä koko hotelli suljettavaksi, jos hän ei pidä jostakin.

Kirjasarjan toisessa osassa Hotelli Flamingo — Helleaalto (WSOY 2020) hotelliin saapuu kesken kesäkiireiden kuninkaallisia vieraita: Eteläsaarten kuningaspari. Pingviinikuninkaallisilla on pitkä lista vaatimuksia, joita ei olekaan ihan helppo toteuttaa. Mistä Anna esimerkiksi löytää jäävuoren keskellä vuoden pahinta helleaaltoa? Kaiken lisäksi joku yrittää tahallaan sabotoida vierailua.

 

Kolmannessa osassa Hotelli Flamingo Karnevaalirieha (WSOY 2020) heittäydytään karnevaalitunnelmiin. Ihan kuin Annalla ei olisi tarpeeksi työtä karnevaalijärjestelyidenkin parissa, kun hotelliin majoittuu maailman suosituin rockbändi Yöeläimet. Pysyvätkö kaikki langat Annan käsissä?


Hotelli Flamingon Anna on tällä hetkellä suosikkini lastenkirjahahmoista. Hän on vahva, tarmokas, aikaansaava ja silti inhimillinen. Hän on ystävällinen kaikille, ja haluaa kaikille parasta. Hän on vankkumattoman oikeudenmukainen ja hänen mielestään kaikki ansaitsevat mahdollisuuden.  

Karnevaaliriehassa hän muun muassa antaa kodin asunnottomalle koiralle ja pelastaa vihamiehensä myrskyn kourista. Kaikki eläimet pienimmästä torakasta ja sottaisimmasta pahkasiasta kuninkaallisiin ylhäisyyksiin ja maailmankuuluihin rokkareihin ovat Annalle samanarvoisia. Ihana asenne!

Hotelli Flamingo oli kiinnostanut minua jo sen ilmestymisestä asti. Kerran lainasin sen kirjastostakin, muttemme ehtineet lukea sitä ennen kuin laina-aika umpeutui. Niinpä ostin Hotelli Flamingo -sarjan kolme ensimmäistä osaa omaan hyllyyn kirjamessutarjouksesta.

Kirjat saivat pölyttyä hyllyssämme aika kauan, ennen kuin tulimme tarttuneeksi niihin. Löysin sarjan koronakaranteenin aikaan, kun emme päässeet kirjastoon. Aurinkoisen hauskat, ihanasti kuvitetut kirjat olivat ihan täydellistä karanteenilukemista. Nämä ovat todellisia hyvänmielen kirjoja!

Suorastaan ahmimme kolme ensimmäistä osaa. Tarinat ovat nopealukuisia ja runsaasti kuvitettuja. Milway on itse myös kuvittanut kirjat. Piirrokset ovat hauskoja ja sympaattisia. Muuten mustavalkoista kuvitusta on väritetty vaaleanpunaisella, mikä oli kovasti kuusivuotiaani mieleen.

Neljäskin osa: Hotelli Flamingo — Kokkauskisa (WSOY 2021) on ilmestynyt tammikuussa. Kyllä meitä harmittaa, kun emme ole karanteenissa pystyneet hankkimaan sitä käsiimme.


Alex Milway (teksti ja kuvat):
Hotelli Flamingo
Hotelli Flamingo — Helleaalto
Hotelli Flamingo — Karnevaalirieha
Suomennos: Aila Herronen
Kustantaja: WSOY 2020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti