lauantai 16. lokakuuta 2021

Kirpparikierros lukulomatunnelmissa

Syysloma on tietysti myös lukuloma. Meillä on varattu syyslomaksi runsas kattaus kirjoja niin kirjastosta kuin omasta hyllystäkin. Siitä huolimatta kävimme tänään kirpparilla etsimässä vielä lisää luettavaa. 

Lastentarvikekirppiksellä oli ihan mukavasti myös kirjatarjontaa. Olen nostanut tähän joitain bongaamiamme kirjoja, jotka onnistuivat herättämään huomioni.


Helposti mukana kulkevat



Pikkukirjat ovat heikkouteni. Varsinkin tyttäreni ollessa pienempi meillä oli aina mukana pikkukirjoja minne tahansa menimmekään — joskus on vieläkin. Pienikokoiset, ohuet ja kevyet kirjat on helppo napata mukaan ja kaivaa laukusta tylsällä hetkellä.


Monen suosikki



Tatu ja Patu on monen lapsen suosiossa. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun oudosta unikirjasta selviää kaikki, mitä täytyy tietää nukkumiseen liittyen.


Taaperolle



Beatrix Potterin kertomus Petteri Kaniinista on yksi lempisaduistani, kuten olen aiemminkin kertonut. Tässä on yksi versio pienille lukijoille.


Ajankohtainen



Taas on kohta halloween. Tästä kirjasta löytyy runsaasti vinkkejä ikimuistoisen halloweenjuhlan järjestämiseen.


Uskalikoille



Tytär bongasi yhdestä pöydästä hurjannäköisen merirosvokirjan. Olemme viime aikoina lukeneet useita merirosvotarinoita, mutta yksikään lukemistamme kirjoista ei ole näyttänyt näin komealta.


Entinen suosikki



Jossain vaiheessa meillä tykättiin hirveästi Lauren Childin Samu ja Salla -kirjoista. Paras oli Se on totta vieköön minun kirjanijossa Samu ja Salla käyvät kirjastossa. Olen kirjoittanutkin kirjasta tänne pari vuotta sitten.


Lapsuusmuistoja



Lapsena katselin televisiosta sarjaa metsän uumenissa asuvasta hirrrrmuisesta Röllistä. Rölli-kirjoja en ole koskaan lukenut. Ehkä pitäisi?


Yhteisiin lauluhetkiin



Koiramäen laulukirja on kivasti kuvitettu laulukirja lasten ja vanhempien yhteisiin lauluhetkiin. Se sopii laulajille ja säestystaitoisille. Kirjassa on 40 rakasta, koiramäkeläisten elämänpiiriin sopivaa lastenlaulua.


Äänikirja




Tiina Nopolan Siiri-kirjoja on meillä luettu paljon. Vaikka on kyse kuvakirjoista, voin kuvitella, että tarinat toimivat hyvin myös äänikirjoina.


Klassikko





Roald Dahlin kirjoista kaksi on suosikkejani ylitse muiden: Jali ja suklaatehdas sekä Matilda. Matildaa emme ole vielä tyttären kanssa lukeneet. Olisin varmasti ostanut tämän kirjan, jos se olisi ollut kovakantinen. Pokkareista en kauheasti tykkää.


Isommille lukijoille





Eoin Colferin Artemis Fowl -sarja on minulla kokonaan lukematta, mutta ehdottomasti täytyy joskus vielä sukeltaa siihen maailmaan.


Suosittelen


Anniina Eräpuron ja Mika Launiksen Myrskykirja on hulvaton kertomus miehestä, jonka myrsky tempaa maailmanympärysmatkalle puuceen oven päällä lentäen. Launiksen kuvitus on hieno.


Ostoksemme



Loppujen lopuksi ostimme kirpparilta vain yhden kirjan. Olin kuullut Pauliina Vanhatalon kirjoittamasta ja Anna Emilia Laitisen kuvittamasta Nipistäjä-Kerttu -kirjasta (S&S 2019) paljon hyvää, mutta emme olleet lukeneet sitä. Se ei vaan ollut koskaan osunut kirjastossa kohdalle. Nyt kun sen sai kahdella eurolla, kannatti mielestäni tarttua tilaisuuteen.

Kirja olikin uskomattoman hieno. Eskari-ikäisellä Kertulla on tapana nipistää perhettään, mutta miksi, ja miten se saataisiin loppumaan? Tarinassa on aikuislukijaakin puhutteleva taso.

Seitsenvuotiaani piti kovasti kirjasta, vaikkei enää itse olekaan eskarilainen. Hyvä ostos siis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti