torstai 2. tammikuuta 2020

Itiksen Akateeminen lopettaa - Kaikki kirjat -60 %


Sain tänään ikäviä uutisia. Minun kirjakauppani lopettaa. Siis se kirjakauppa, jossa useimmin käyn kiertelemässä, fiilistelemässä ja ostamassa. Helsingin Itiksen Akateeminen Kirjakauppa sulkee ovensa 10. tammikuuta. Helsinkiin jää sitten vain yksi Akateeminen Keskuskadulle.

Olen uutisesta surullinen. Mutta jos tässä jotain hyvää on, niin kaikki kirjat ovat myymälässä nyt -60 %. Töiden jälkeen suuntasin suoraan Itikseen. Rahaa paloi, mutta sydäntä lämmitti ajatus siitä suunnattomasta summasta rahaa, jonka säästin (jos ostamalla ylipäätään voi säästää).

Kauppa kävi vilkkaana, ja hyllyt ammottivat jo aika tyhjinä. (Tuo yllä oleva kuvituskuva on kuvattu Itiksen Akateemisessa viime keväänä. Noin täysiä hyllyjä ei myymälässä enää ollut.)

Yhdestä nurkasta löytyi viiteen euroon alennettuja kirjoja, jotka sai nyt kahdella eurolla! Ja kyseessä oli todella laadukkaita teoksia, kuten Lena Frölander-Ulfin Isä, minä ja meri (Teos 2018) tai Johanna Venhon ja Hanneriina Moisseisen Kaksi päätä ja kahdeksan jalkaa (Karisto 2018).

Ostin lähinnä lastenkirjoja. Mukaan tarttui kuvakirjojen lisäksi mm. Martin Widmarkin kirjoittama ja Ola Skogängin kuvittama historiallinen mysteeritarina Ruusun salaisuus (Tammi 2018), joka on kiehtova sekoitus lastenromaania ja sarjakuvakerrontaa. Aloin lukea sitä kotiin päästyäni, enkä olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni.LUE MYÖS TÄMÄ:

Kirjakauppojen puolustuspuhe 


Päivitetty 2.1.2020 klo 20:07.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti