lauantai 4. tammikuuta 2020

Pieni Helmet-lukuhaaste 2020

Logo: Helmet-kirjastot


Helmet-lukuhaaste on täällä taas. Tyttäreni kanssa meille on jo muodostunut perinteeksi osallistua yhdessä Pieneen Helmet-lukuhaasteeseen. Aiempina vuosina taktiikkamme on ollut rynnätä haaste läpi mahdollisimman nopeasti. Olemme olleet valmiita jo keväällä, kuten viime vuonna.

Tällä kertaa aion kokeilla erilaista lähestymistapaa. Tarkoitukseni on blogata jokaisesta kirjasta, joka listallemme päätyy, joten aikaa haasteen suorittamiseen tulee kulumaan entistä kauemmin.

Listalla on muutamia vaikeitakin kohtia. Esimerkiksi kohta 14 "tulevaisuudesta kertova kirja" tuntuu haastavalta. Luemme viisivuotiaani kanssa lähinnä kuvakirjoja, enkä tiedä, onko tulevaisuudesta kertovia kuvakirjoja ylipäätään olemassa. Myös kohta 15 "Japaniin liittyvä kirja tai sarjakuva" saa pääni lyömään tyhjää. En usko, että manga tai anime välttämättä vielä kiinnostaa viisivuotiastani.

Lähinnä lapsille, nuorille ja keveämmin ottaville tarkoitetussa Pienessä Helmet-lukuhaasteessa on vain 25 kohtaa, kun varsinaisessa Helmet-lukuhaasteessa kohtia on 50.

Helmet-kirjastojen verkkosivuilla haasteen tarkoitus muotoillaan seuraavasti:

"Lukuhaasteen ajatuksena on leikkimielisen kisan avulla innostaa yleisesti lukemaan mutta myös laajentaa omaa lukemishorisonttia ja houkutella lukemaan jotain sellaista, jota ei tavallisesti lukisi."

Miksi Helmet-lukuhaasteeseen sitten kannattaisi osallistua? Helmet-kirjastot suorittivat reilu vuosi sitten kyselyn haasteeseen osallistuneille. Vastauksissa ilmeni, että lukuhaaste lisää lukuhaluja. Tässä muutama poiminta tuloksista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti