maanantai 8. kesäkuuta 2020

8 kohdan bucket list tälle kirjakesälle

Minna Bibbidi Bobbidi Book-blogista esitteli viime viikolla tätä kesää varten laatimaansa bucket listiä eli seitsemää kirjallista asiaa, jotka hän haluaa tehdä tänä kesänä. Kesäinen bucket list -haaste on ilmeisesti kiertänyt kirjagramissa ja muuallakin somessa.

En ole nähnyt alkuperäistä haastetta, mutta Minnan postaus sai aivoni hyrräämään. Minäkin halusin laatia oman bucket listin tälle kesälle! (Voisiko joku muuten keksiä hyvän suomenkielisen termin bucket listille?)




Tässä minun kahdeksan bucket list -kohtaani tälle kesälle:

1. Luen metsässä


Koronasta oli se hyöty, että löysin metsän. En ollut koskaan ennen tullut tajunneeksi, miten mukavaa metsässä on samoilla.

En ole vielä koskaan elämäni aikana lukenut metsässä. Tänä kesänä aion kokeillaan, millaista se on.


2. Luen rantakalliolla


Parhaimmat kesäiset lukumuistoni liittyvät aurinkoisella rantakalliolla lukemiseen. Aurinko lämmittää, tuuli tuivertaa hiuksia ja suolaiset mainingit pärskähtelevät rantaa vasten. Kun nostaa katseensa kirjasta näkee horisonttiin asti jatkuvan meren. Siinä kaikessa on jotain hyvin rauhoittavaa.

Tove Janssonin Kesäkirja sopii loistavasti luettavaksi rantakalliolla. Lapsen kanssa voi lukea vaikkapa Astrid Lindgrenin Saariston lapsia.


3. Käyn Seitsemän koiraveljestä -näyttelyssä


Museot ovat taas auki, ja vaikka museoissa käynti vielä vähän arveluttaa, Seitsemän koiraveljestä -näyttelyä ei voi skipata. Päivälehden museossa Helsingissä kesäkuun alussa avautunut toiminnallinen näyttely tekee Seitsemää veljestä tunnetuksi lapsille.

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Näyttely on loistava tapa huomioida asia. Päivälehden museossa touhutaan tosin Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä -kirjan pohjalta, mikä miellyttänee lapsia suuresti.


4. Käyn johonkin kirjailijaan liittyvässä paikassa


Helsingistä löytyy lukuisia paikkoja, jotka ovat saaneet nimensä jonkun kirjailijan mukaan tai liittyvät muulla tavoin johonkin kirjailijaan. Tänä kesänä saatan käydä esimerkiksi Topeliuksen patsaalla Kaartinkaupungissa tai Tove Janssonin puistossa Katajanokalla.


5. Ostan kesälukemista halvalla


Koronasulun aikaan kaipasin paikkoihin, joista voi tehdä kirjalöytöjä halvalla. Kierrätyskeskus, Fida ja Kontti, täältä tullaan!


6. Ahmin matkakirjoja


Koska en ole tänä kesänä matkustamassa juuri minnekään, enkä ainakaan ulkomaille, tyydytän kaukokaipuuta matkakirjoja lukemalla.

Saata kaivaa hyllystä Thor Heyerdahlin Kon-Tikin, ja katsoa ihastuttaako se yhtä paljon kuin teini-iässä. Tai ehkä annankin Heyerdahlin viedä minut Pääsiäissaarelle. On ihanaa, kun kirjat voivat viedä minne vain.


7. Luen pinokaupalla kesäisiä kuvakirjoja


Tyttären kanssa aiomme lukea valtavan kasan kesäisiä kuvakirjoja, ja muutaman vähän pidemmän kirjan. Esittelin suunnitelmiamme kesäkuun alussa. Monet tuossa postauksessa mainituista kirjoista olemme jo ehtineetkin lukea.


8. Vietän Harry Potter -päivää


Tiesitkö, että 31. heinäkuuta on Harry Potter -päivä? Kyllä! Päivämäärä on valikoitunut Harry Potter -päiväksi, koska se on paitsi Harry Potterin niin myös J. K. Rowlingin syntymäpäivä.

En vielä tiedä, miten vietän päivää. Ehkä askartelemme tyttären kanssa taikasauvan tai leivomme salamanmuotoisia keksejä.


Onko sinulla kirja-aiheisia suunnitelmia tälle kesälle? Kuulisin niistä mielelläni.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti