keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Minkä kirjan ostit viimeksi?

Törmäsin somessa kysymykseen "what was the last book you bought". Muistin vastauksen helposti, sillä olin tilannut kirjan vasta muutamaa päivää aiemmin. Se oli Pamela Druckermanin Mademoisellesta Madameksi (Siltala 2019). Olin jo pitkään halunnut lukea kirjan, ja ostin sen heti, kun törmäsin siihen nettiantikvariaatissa etsiessäni ihan muuta kirjaa.

Mutta mikä olikaan viimeisin lastenkirja, jonka ostin? Jouduin hetken miettimään. Itse asiassa minun täytyi tarkastaa asia sähköpostistani.

Viimeisin ostamani lastenkirja oli Rosario Garcia Gilin Roosa ja punainen mysteeri (Haamu 2020). Tilasin sen Haamu Kustannuksen verkkokaupasta.




Miksi? Koska pidimme kovasti aiemmasta osasta: Roosa ja vaaleanpunainen kummitus (Haamu 2017). Ja koska kirjastoon ei vielä päässyt. Ja kieltämättä myös siksi, että minulla oli alennuskoodi verkkokauppaan. Rakastan kirja-alennuskoodeja!




Kirjasarjan ensimmäisessä osassa Roosa ja vaaleanpunainen kummitus Roosan perhe muutti vanhaan taloon, joka oli ollut kauan tyhjillään. Talossa tuntui kummittelevan. Roosa ei kuitenkaan pelännyt, vaan sai kummituksista ystäviä.

Roosa ja punainen mysteeri -kirjassa selviää, että talon entiset asukkaat ovat olleet taikureita. Talossa alkaa tapahtua outoja asioita. Tuntuu siltä kuin joku tarvitsisi Roosan apua. Löytyykö mysteerin ratkaisu taikurien salaperäisestä huoneesta?

Kuusivuotiaani innostui tarinasta. Minä pidin varsinkin kuvituksesta. Se on toteutettu erityisellä tekniikalla, joka tuo kuviin moniulotteisuutta.

Minkä kirjan sinä ostit viimeksi? Entä minkä lastenkirjan? Suosittelisitko sitä?


Rosario Garcia Gil (teksti ja kuvat): Roosa ja vaaleanpunainen kummitus
Kustantaja: Haamu Kustannus 2017

Rosario Garcia Gil (teksti ja kuvat): Roosa ja punainen mysteeri
Kustantaja: Haamu Kustannus 2020


3 kommenttia:

  1. Itselleni ostin viimeksi Terhi Rannelan ihanan matkakirjan Kesyt kaipaavat, villit lentävät. Lapselle olen ostanut tässä poikkeuskevään aikana monta kirjaa, viimeisin taitaa olla Petri Tammisen Kun kohtaat avaruusolennon: viisi tärkeää ohjetta. Tähän tykästyin joskus aiemmin töissä ja päätin ostaa sen meille varastoon (lapsi ei ole vielä ihan oikeassa iässä). :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä, etten ole ainoa, joka tekee tuota, eli ostaa kirjoja odottamaan, että lapsi kasvaa. :)
    Tuo Terhi Rannelan matkakirja kuulostaa juuri sellaiselta, jonka itsekin haluaisin lukea.

    VastaaPoista