keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Vaaleanpunainen kummitus — Kirja + askartelu osa 9



Roosan perhe on muuttanut uuteen kotiin Rosario Garcia Gilin kirjassa Roosa ja vaaleanpunainen kummitus (Haamu 2017).

Talo on vanha, eikä kukaan ole asunut siellä vuosikausiin. Se on juuri sellainen talo, jossa saattaa kummitella. Roosan on vaikea saada nukutuksi, ja eräänä yönä hän sitten törmää johonkin hämmästyttävään: vaaleanpunaiseen kummitukseen.

Vaaleanpunainen kummitus ei voi olla pelottava — eihän? Pian Roosa ja kummitus viettävät jo teekutsuja kuin rakkaimmat ystävät.

Roosa oppii, että päiväsaikaan kummitukset näyttävät ihan tavallisilta lakanoilta. Kummituksesta tuli vaaleanpunainen, kun Roosan äiti pesi sen samassa koneessa punaisen pyykin kanssa.

Toiset kummitukset pilkkaavat vaaleanpunaista kummitusta, mutta ehkä pilkka osuu pian omaan nilkkaan, kun Roosan käsityöhullu mummu saapuu vierailulle kirjontatarvikkeineen.

Suloinen kirja peloista, ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä innoitti meidät askartelemaan superhelpon vaaleanpunaisen kummituksen. Kummitus on sisältä syötävän makea.

Tarvitset:
  • pyöreän tikkarin
  • vaaleanpunaista silkkipaperia, kangasta, kuitukangasta tai servettiä
  • vaaleanpunaista lankaa
  • askartelusilmät



Leikkaa vaaleanpunaisesta paperista tai kankaasta ympyrä. Asettele se tikkarin päälle ja solmi kiinni langalla. Kiinnitä askartelusilmät.

Vaaleanpunainen kummitus on valmis liihottelemaan ihmisiä pelottelemaan.




Rosario Garcia Gil (teksti ja kuvat): Roosa ja vaaleanpunainen kummitus
Kustantaja: Haamu Kustannus 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti