sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Kakku, kortti ja valkovuokkoja — Onnistunut äitienpäivä on yksinkertainen



Äitienpäivää vietetään tänä vuonna poikkeusoloissa. Monet perheet joutuvat joustamaan perinteistään. Väliin jäävät äitienpäivälounaat ravintoloissa ja suuret sukukokoontumiset. Luvassa ei välttämättä ole edes tarhassa tai koulussa askarreltuja kortteja ja lahjoja.

Päätin etsiä äitienpäivätunnelmaa lastenkirjoista. Omasta hyllystämme löysin kaksi kuvakirjaa, joihin sisältyi kuvaus äitienpäivästä: Aulikki Miettisen Kettusen perheen juhlakirja (Otava 1986) ja Maikki Harjanteen Mintun luontokirja (Otava 1998).




Kettusen perheen juhlakirjassa Viljami järjestää äitienpäiväyllätyksen mummille, sillä Viljamin äiti asuu ulkomailla. Mintun luontokirjassa Minttu juhlii omaa äitiään.

Näiden kirjojen perusteella onnistuneen äitienpäivänvieton ainekset ovat yksinkertaiset. Tarvitaan:
  • valkovuokkoja
  • itsetehty kakku
  • kahviaamiainen äidille tai mummille vuoteeseen

Viljami löysi valkovuokkoja talon takaa, jossa niitä kasvaa paljon. Minttu jätti sinivuokot keräämättä, mutta valkovuokkokimppu sai kyyneleen herahtamaan äidin poskelle.

Niin Viljami kuin Minttukin saivat isältä apua kakun leivonnassa. Mintun keittiössä jouduttiin leipomaan toinen kakku, koska ensimmäinen paloi. Viljamin kakku onnistui niin hienosti, että mummi arveli sen olevan kaupasta.

Viljami oli askarrellut äitienpäiväkortteja. Toinen postitettiin äidille ja toisen sai mummi äitienpäiväaamuna.

On hauska sattuma, että niin Viljamin Kaisa-mummi kuin Mintun äitikin nauttivat kahviaamiaisensa vuoteessa sinisen peiton alla.

Oikein hyvää äitienpäivää!


Aulikki Miettinen (teksti ja kuvat): Kettusen perheen juhlakirja
Kustantaja: Otava 1986

Maikki Harjanne (teksti ja kuvat): Mintun luontokirja
Kustantaja: Otava 1998


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti