keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Jos koronaa ei olisi, juhlisin nyt Linnanmäellä

Jos koronaa ei olisi, juhlisimme varmasti tänään sisareni syntymäpäivää Linnanmäellä. Nimittäin Linnanmäelläkin on tänään syntymäpäivä. Huvipuistovanhuksella on ikää jo kunnioitettavat 70 vuotta.

Normaalioloissa Linnanmäellä olisi varmasti järjestetty kunnon bileet. Kun sääkin on ollut tänään aivan loistava, porukkaa olisi ollut paljon liikkeellä. Nyt portit pysyvät kiinni.

Halusin kuitenkin vähän fiilistellä Linnanmäki-tunnelmissa. Olen asunut suurimman osa elämästäni aika lähellä Linnanmäkeä. Huvipuisto on ollut tärkeä minulle jo nelisenkymmentä vuotta (hui, niin kauan jo).

Onneksi Linnanmäestä on kirjoitettu lastenkirja. Katariina Heilalan kirjoittama ja Päivi Areniuksen kuvittama Päivä Linnanmäellä — "Helsingin hauskin kaupunginosa" tuo elävästi mieleen Linnanmäen tunnelman. Sen sivuilla on paljon Linnanmäki-muistoja vuosien varrelta. Loistava teos selattavaksi näin merkkipäivänä. Kirjoitin kirjasta viime kesänä.

Linnanmäki ei muuten ole tänä vuonna kiinni koko kesää. Se aukeaa Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Luulen, että meiltä jää kuitenkin tänä vuonna käynti väliin. Ensimmäistä kertaa ikinä! Tytärtä taitaa ottaa päähän. Hän on viimein yli 120 cm, joten olisi päässyt isompienkin laitteisiin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti