sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Muumikirjojen lukuhaaste innosti suojelemaan Itämerta



Tove Janssonin muumikirjat ovat viihdyttäneet lapsia ja aikuisia jo 75 vuoden ajan, eli muumeilla on meneillään juhlavuosi. Koko juhlavuoden ajan on käynnissä Moomin Charactersin ja John Nurmisen säätiön kampanja, jossa kerätään rahaa Itämeren suojelemiseksi.

Itämeri oli Tove Janssonille tärkeä innoituksen lähde, ja meri on suuressa osassa muumikirjoissa. Itämeren puhdistamiseksi tehtävä työ on mitä sopivin tapa huomioida juhlavuosi.

Kampanja on lähtenyt hienosti käyntiin. Eilen rahaa oli kerätty jo 288 536 euroa! Sillä summalla Itämerestä voidaan poistaa 1 154 tonnia sinilevää!

Lisää kampanjasta voi lukea kampanjasivuilta: https://oursea.fi/fi

Tutustuin itse kampanjaan Luetaanko tämä? -blogin kautta. Kia haastoi helmikuussa suojelemaan Itämerta lukemalla muumikirjoja. Rakastan muumikirjoja, joten ilmoittauduin mukaan. Haasteaika on nyt ohi, ja on aika tehdä yhteenveto.




Haasteeseen kelpasivat mitkä tahansa muumikirjat. Yllätyin vähän huomatessani, että niistä neljästä kirjasta, joista bloggasin, vain yksi oli Tove Janssonin itsensä kirjoittama.

Tässä linkit haasteaikana kirjoittamiini postauksiin:


Lisäksi luin haasteaikana kaksi muuta muumikirjaa, joista en nyt blogannut, koska olin kirjoittanut niistä jo aikaisemmin. Tässä linkit noihinkin postauksiin:


Kialle kiitos mukavasta ja hyödyllisestä haasteesta!


2 kommenttia: