keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Öisellä Pikkusaarella etsitään kadonnutta soittorasiaa"Hei taas täältä Pikkusaaresta! Oletko valmis uuteen seikkailuun?"

Näin kysytään kirjan Paola Pääsky ja kadonnut soittorasia (Bazar 2020) takakannessa. Eppu Nuotion kirjoittama ja Saara Vallinevan kuvittama kirja on jatkoa kirjoille Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä (Bazar 2018) sekä Kauko Kivitasku ja kadonnut onnenkivi (Bazar 2019).

Meitä tyttäreni kanssa ei tarvitse kahdesti kutsua seikkailuun. Rakastamme Pikkusaarta eli Saara Vallinevan käsissä muotoutunutta suloista saarta jossain keskellä merta. Kirjasarjan kuvitus on toteutettu valokuvaamalla Vallinevan rakentamia pienoismaailmoja. Myös henkilöhahmot ovat saaneet muotonsa Vallinevan taitavissa käsissä.

Pikkusaarella asustelee monenlaisia lintuja sekä muita eläimiä ja ötököitä. Ensimmäisen kirjan päähenkilö Pirkko Punarinta pitää saarella viihtyisää majataloa. Sinne uusimmassa kirjassa asettuu kesäloman viettoon Andalusiasta poikineen Suomeen lentänyt Paola Pääsky.

Raskaan matkan jälkeen pääskypojat käyvät illalla majatalossa ylikierroksilla. Paolan on saatava ne rauhoittumaan yöunille. Se onnistuu soittorasian avulla — tai onnistuisi, jos soittorasia ei olisi kadonnut. Yksi matkalaukuista on hävinnyt matkalla, ja juuri siinä oli soittorasia, jota Paola soittaa pojilleen joka ilta.

Taivas Pikkusaaren yllä on jo hämärtynyt, mutta ei auta muu kuin lähteä etsiskelemään laukkua. Muuten Pirkon majatalossa ei nuku kukaan.

Kaupat eivät enää ole auki, eikä juuri ketään ei ole liikkeellä. Kukaan ei ole nähnyt kadonnutta laukkua. Kun pääskyjen voimat alkavat loppua, näkyviin ilmestyy lyhtyjen valaisema yökahvila. Kahvilassa soittavan orkesterin musiikki ja lämmin kaakao rauhoittavat levottomat pääskyset.

Selviääkö kadonneen matkalaukun arvoitus ja löytyykö tuiki tärkeä soittorasia?

Tätä kirjaa ei voi muuta kuin ylistää. Eppu Nuotion hieno tarina ja Saara Vallinevan lumoava kuvitus ansaitsevat kiitosta. Suosittelen lämpimästi!


Eppu Nuotio: Paola Pääsky ja kadonnut soittorasia
Kuvitus: Saara Vallineva
Kustantaja: Bazar 2020


Pieni Helmet-lukuhaaste 2020
Merkitsen kirjan listallemme kohtaan 21 "kirjassa lennetään".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti