lauantai 30. toukokuuta 2020

Terävähampainen krotiilinpoikanen — Kirja + askartelu osa 13


"Sillä samalla sekunnin seitsemäsosalla Krralla, Krruu ja Krröö iskivät pienet kutisevat hampaansa hössöttävän hoivajäniksen hermostuneesti tutisevaan häntätupsuun.

Sellaista häntää pikkuiset eivät olleet ennen purreetkaan."

Kun Murisevassa metsässä asustelevat krokotiilinpoikaset saavat hampaita, ne kutisevat kamalasta. Niiden on ihan pakko purra jotain. Vaikka jonkun häntää, jos se sattuu olemaan sopivasti paikalla.

Kirjoitin aiemmin toukokuussa Hannu Hirvosen kirjoittamasta ja Pia Sakin kuvittamasta lastenromaanista Viisisataa kutiavaa hammasta (Niilo Mäki Instituutti 2020). Sähköisen kirjan voi ladata maksutta Niilo Mäki Instituutin verkkokaupasta.

Saimme kirjasta innoitusta kirja + askartelu -sarjaamme. Tänään askartelemme terävähampaisen krokotiilin. Etsimme innoitusta lisäksi Pinterestistä, jossa näimme useampia paperilautasesta väsättyjä krokotiilejä. Tässä oma versiomme.

Tarvitset:

  • paperilautasen
  • vesivärit, peitevärit tai askartelumaalia ja pensselin
  • valkoista paperia
  • pala keltaista paperia
  • musta tussi
  • haaranasta
  • liimaa
  • sakset

Värjää paperilautanen vihreäksi. Leikkaa yläosa muotoon, niin että siitä erottuu silmän kohta ja kuonon pää. Halkaise lautanen kahtia.





Leikkaa valkoisesta paperista kaksi hammasriviä ja liimaa ne paperilautasen puolikkaisiin. Leikkaa keltaisesta paperista silmä ja piirrä siihen pupilli mustalla tussilla. Liimaa kiinni paperilautaseen. Piirrä sierain mustalla tussilla.

Kiinnitä paperilautasen puolet toisiinsa haaranastalla.

Haukkaava krokotiili on valmis. Varokaa varpaitanne!




Viisisataa kutiavaa hammasta
Teksti: Hannu Hirvonen
Kuvitus: Pia Sakki
Pohdittavaa-osioiden kysymykset: Katja Korhonen & Adrienn Jalonen (NMI)
Julkaisija: Lukumummit ja -vaarit -hanke, Niilo Mäki Instituutti 2020
E-kirja (Pdf)


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kiitos! Tekeekin heti mieli purra...eikun askarrella.

    t. Hannu Hirvonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit uskoa, että tämä terävähampainen krokotiili on innostunut vaanimaan meillä pahaa-aavistamattomia yhtä piinaavasti kuin krokotiilin poikaset Murisevassa metsässä!

      Poista