lauantai 16. toukokuuta 2020

Nalle Puh -tarratyö — Kirja + askartelu osa 11Kukapa ei olisi lapsena samoillut Puolenhehtaarin metsässä Nalle Puhin, Nasun, Risto Reippaan, Ihaan ja muiden ystävien seurassa.

Sen koommin kun A. A. Milnen rakastettu kertomuskokoelma pienestä karhusta nimeltään Nalle Puh ilmestyi lähes sata vuotta sitten, Nalle Puhista on nähty jos jonkinlaisia kirjoja, lehtiä ja sarjakuvia, elokuvista puhumattakaan.

Meilläkin on hyllyssä käynyt kääntymässä monenlaisia virityksiä jo tyttären vauva-ajasta alkaen. On ollut pahvisivuisia Nalle Puheja, luukkukirjoja ja Disneyn Nalle Puh -tarinoita. Nykyisin hyllystämme löytyy enää Milnen omaa tekstiä sisältävät teokset.

Kokoomateoksesta Nalle Puhin suosituimmat kertomukset (WSOY 2002) voi lukea esimerkiksi, kuinka Ihaalle rakennetaan talo, kuinka Tikru tulee metsään ja kuinka Puh keksii uuden leikin. Kirjassa on Ernest H. Shepardin perinteinen kuvitus.

Kirja + askartelusarjassa askarrellaan tänään Nalle Puhista innoituksen saanut nallen pää. Pohja leikataan kartongista ja se täytetään tarrapalloilla.

Vähän nuorempana tyttäreni rakasti kaikenlaisia tarratöitä, ja meillä on yhä suuri laatikollinen erilaisia tarroja, joten materiaali löytyi meiltä helposti. Kaupasta tarrapalloarkit löytyvät yleensä toimistotarvikkeiden joukosta.

Tarvitset:

  • kartonkia
  • keltaisia tarrapalloja
  • mustia tarrapalloja
  • saksetLeikkaa kartongista nallen pään muotoinen kappale. Anna lapsen täyttää se keltaisilla tarrapalloilla niin, että pohjakartonkia jää näkyville mahdollisimman vähän. Kuono ja silmät tehdään mustilla tarrapalloilla.

Valmista tuli!
Nalle Puhin suosituimmat kertomukset
Teksti: A. A. Milne
Kuvitus: Ernest Shepard
Englanninkielinen alkuteos: Favourite Winnie the Pooh Stories
Suomennos: Kersti Juva
Runojen suomennos: Panu Pekkanen
Kustantaja: WSOY 2002
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti