perjantai 12. kesäkuuta 2020

Lähdetään kiertämään Helsinkiä valkoisen mäyräkoiran johdolla



"Oletko valmis kaupunkipäivään?" kysyy Jenni Isotoff kuvakirjassaan Unelma & Helsinki (Mini 2019).

Mikä olisikaan sopivampaa näin Helsinki-päivänä kuin hypätä spåran kyytiin ja antaa pitkän valkean mäyräkoiran nimeltään Unelma Mäykkynen esitellä Helsinkiä.

Tyhjin vatsoin ei kierrokselle kannata lähteä. Haukataan siis ensin Unelman kanssa aamupalaksi Cafe Regatan korvapuusteja.

Unelman johdolla käydään katsastamassa Helsingin perinteisiä nähtävyyksiä. Tutuksi tulevat Sibelius-monumentti, Olympiastadion, Linnanmäki ja Korkeasaari. Nähdään Designmuseo, Kiasma ja Ateneum sekä Helsingin kaupunginmuseo, jonka yhteydessä toimii Lasten kaupunki.

Unelma johdattaa ohi Tuomiokirkon ja Uspenskin katedraalin. Keskiyön jo lähestyessä piipahdetaan Rautatieasemalla ennen kuin käydään ihailemassa maisemia SkyWheel Helsingin kyydissä.

Matkan varrella napsitaan tietysti valokuvia.

"Unelmasta on hauskaa valokuvata rakasta kaupunkiaan ja ilahduttaa ystäviä ympäri maailmaa Helsinki-aiheisilla kuvillaan. Toisinaan Unelma lähettää piirustuksen, kortin tai kirjeen valokuvan sijaan.

Milloin viimeksi sinä olet lähettänyt kuvan, kortin tai kirjeen ystävällesi?"

Unelman vetämä turistikierros ei ole ihan tavanomainen, sillä tilaa löytyy saduille ja unelmillekin. Unelman kanssa matkataan lentävän kirjan kyydissä ja ryhdytään taivaanrannan maalareiksi.

"Mistä sinä unelmoit?" kirjassa kysytään.

Minä unelmoin siitä, että rakas kotikaupunkini olisi taas turvallinen paikka kaikille asukkailleen. Että kaupungilla voisi kulkea virusta pelkäämättä ja nauttia kaikesta siitä hyvästä, mitä täällä on.

Tänä kesänä Helsingissä on varmaan tavanomaista hiljaisempaa. Turisteja ei tule, ja kaupunkilaiset itsekin ovat varovaisempia. Mutta kun ajat paranevat, nappaa Unelma & Helsinki käteesi ja lähde kiertelemään tätä ihanaa kaupunkia. Kirja sopii oppaaksi niin helsinkiläisille kuin muualta tulevillekin.

Ihastuin erityisesti Jenni Isotoffin kuvitukseen. Kuusivuotiaanikin hyväksyi kuvituksen hyvillään, koska siinä näkyy käsillä tekeminen.

Ajattelin lukiessani, että jokaisesta kuvasta voisi tehdä postikortin. Voi olla, että on tehtykin. Ainakin kirjan kuvia näytti olevan julisteina myynnissä Etsyssä.

Valkoinen mäyräkoira Unelma Mäykkynen seikkailee myös toisessa Jenni Isotoffin kuvakirjassa Kukan unelma (Mini 2019). Siinä mäyräkoira ystävineen kasvattaa siemenestä kukkaa lämmöllä ja rakkaudella.

Kirjat kustantanut Mini Kustannus on vuonna 2015 perustettu lastenkirjojen pienkustantamo. Se on kustantanut useita persoonallisia ja kiinnostavia lastenkirjoja eri-ikäisille lapsille.


Jenni Isotoff (teksti ja kuvat): Unelma & Helsinki
Kustantaja: Mini Kustannus 2019




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti