tiistai 30. kesäkuuta 2020

3 kiinnostavaa heinäkuussa ilmestyvää lastenkirjaa

Tänään kun jaksan vielä ahertaa töissä, niin huomenna saan nauttia ensimmäisestä kesälomapäivästä. Ihanaa! Loman aikana tarkoitukseni on saada tbr-listani madaltumaan. Mutta uusia kirjoja ilmestyy heinäkuussakin, joten tbr-listaa ei taida koskaan saada täysin kuriin.

Poimin kustantajien katalogeista kolme kiinnostavaa lastenkirjaa, jotka ovat ennakkotietojen mukaan ilmestymässä heinäkuussa.


Minttu ja ystävät
Millainen on hyvä ystävä? Minttu ja Eiko saavat päiväkodissa tehtäväksi pohtia asiaa. Lasten mielestä ystävä jakaa ilot ja surut, naurattaa, lohduttaa, ottaa leikkiin mukaan ja osaa pyytää anteeksi.

Näin kertoilee Maikki Harjanne kuvakirjassaan Minttu ja ystävät (Otava 2020). Yli 50 kirjassa jo yli 40 vuotta seikkaillut Minttu ei osoita väsymisen merkkejä. Yhä uusia tarinoita ilmestyy uudelle sukupolvelle, mikä on hienoa. Kertomukset Mintusta ovat ajattomia ja helposti samaistuttavia.

Minttu ja ystävät -kirjan äärellä voi vaikkapa pohtia lapsen kanssa kaveritaitoja.

Eikä kirja olisi hullumpi lahja aikuistuneelle ystävällekään — sellaiselle, joka on lapsena viihtynyt Minttu-kirjojen äärellä.

Mintun mummon mielestä hyvä ystävä on kuin lahja. Siihen ajatukseen on helppo yhtyä.


Tiltu ja Lettu — Taskukaihon tapaus
Saimme juuri luettua Kadonneet puutarhatontut eli edellisen Taru Viinikaisen Tiltu ja Lettu -romaanin. Nyt tarvitaan lisää! Onneksi heinäkuussa ilmestyy sarjan neljäs osa Tiltu ja Lettu — Taskukaihon tapaus (WSOY 2020).

Vallattomien ja valloittavien sisarusten Tiltun ja Letun ja heidän yrmeän puutarhatonttunsa Pertinjuntin edesottamuksia on hauska seurata.

Tällä kertaa Pertinjuntin taskuun on pesiytynyt taskukaiho. Se täytyy saada häädettyä, sillä se on saanut tontun ottamaan lopputilin tai ainakin tekemään lakon! Pertinjuntti makaa sekaisessa leikkimökissä perinjuurin tonttuiluun kyllästyneenä. Miten nyt käy Kaunein puutarha -kilpailun, jossa perheen piha on mukana?

Oili Kokkosen iloiset kuvitukset ovat osa kirjojen viehätystä. Kuusivuotiaani mainitsi kuvituksen ensimmäiseksi, kun kysyin, mikä kirjoissa innostaa.


Tampereen Linna
Rakastan elämäkertoja, ja olen todella iloinen nykyisestä lastenkirjallisuudessa näkyvästä elämäkertabuumista. Satavuotiaan Väinö Linnan kunniaksi Tammi julkaisee Karo Hämäläisen kirjoittaman ja Ilpo Koskelan kuvittaman seikkailullisen tietokirjan Tampereen Linna (Tammi 2020).

Sisarukset Akseli ja Elina pääsevät isovanhempien kanssa retkelle Tampereelle. Tampereen Linna on kuulemma maankuulu. Se on lapsille ihan uutta. Mistä tuo linna mahtaa löytyä?

Etsinnän edetessä tutustutaan Tampereen nähtävyyksiin ja muihin Tampereelle ominaisiin ilmiöihin — ja tietysti myös Väinö Linnaan liittyviin seikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti