sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Tänä vuonna kaikki ovat tervetulleita Finlandia-palkintojen jakotilaisuuteen

Finlandia-kuume nousee. Keskiviikkona saamme tietää, ketkä palkitaan kirjallisuuden Finlandia-palkinnoilla.

Olen superinnoissani tavasta, jolla kaikki suomalaiset kutsutaan tänä vuonna osallistumaan Finlandia-palkintojen jakotilaisuuteen. Voittajat julkistetaan nimittäin suorassa televisiolähetyksessä nimeltään Finlandia 2020 – lukemisen juhlaa. Ohjelma näytetään ensi keskiviikkona TV1:ssä klo 19 alkaen.

Luvassa ei ole pönötystä vaan hyggeilyä. Vanhassa, idyllisessä puuhuvilassa kuvattavassa tilaisuudessa esiin pääsevät tietysti Finlandia-palkintojen voittajat, mutta myös voittajien valitsijat: Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (tietokirjallisuus), näyttelijä Christoffer Strandberg (lasten- ja nuortenkirjallisuus) ja kapellimestari Hannu Lintu (kaunokirjallisuus). Ohjelman vetäjinä nähdään toimittajat Jani Halme ja Anna Tulusto.


Lastenkirjabloggaajana jännitän tietysti erityisesti Finlandia Junior palkinnon saajaa. Tänä vuonna ehdolla ovat:

  • Siiri Enoranta: Kesämyrsky (WSOY)
  • Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatu ja Patu — Kovaa menoa kiskoilla (Otava)
  • Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri (Lasten Keskus)
  • Meri Luttinen: Myrskynsilmä (WSOY)
  • Anja Portin — kuv. Miila Westin: Radio Popov (S&S)
  • Laura Ruohonen — kuv. Erika Kallasmaa — musiikki Petri Kumela: Otus opus —  Runoja ja totta pienistä eläimistä / Zoologipoesi — Smådjur i toner (Otava / Förlaget), översättning Annika Sandelin.

Oma suosikkini on selvä. Ääneni saa Otus opus, joka on hurmaava sekoitus runoa, faktoja, ihania kuvia ja hienoa musiikkia. Kirjoitin teoksesta lokakuussa.

Yleisöäänestykseen ehtii osallistua vielä tänään. Käy äänestämässä suosikkiasi yhdessä tai kaikissa kategorioissa Suomen Kirjasäätiön sivuilla.


Muokkaus 25.11.2020: Lasten ja nuorten Finlandia -palkinnon voitti Anja Portin kirjallaan Radio Popov. Paljon onnea voittajalle!


Kuva: Suomen Kirjasäätiö


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti