sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Hyvää laskiaissunnuntaita!

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita. Sen kunniaksi meillä kaivettiin esiin omasta lapsuudestani peräisin oleva Aulikki Miettisen Kettusen perheen juhlakirja. Kirja on eräänlainen kuva-albumi Kettusen perheen juhlapäivistä.

Kettusen perhe seikkailee useissa Miettisen lastenkirjoissa. Täällä blogissa on aiemmin esitelty kirja Viljamin toriretki.


Eräänä sateisena päivänä Kaisa-mummi ja Viljami kaivavat mummin piirongista esiin valokuvia, lehtileikkeleitä ja muita mummin rakkaita muistoja ja järjestävät ne suureen albumiin Kettusen perheen juhlakirjaksi. 

Kirjassa tavataan kettuhahmoiset Kettuset ja heidän ystävänsä, jotka ovat mm. karhuja ja possuja. Kirja perustuu ennen kaikkea kuville. Teksti on kuvatekstimäistä.

 
Näin laskiaisen aikaan kirjan pari kiinnostavinta aukemaa ovat ne, joissa kerrotaan Lettulammen perinteisestä laskiaisriehasta. Laskiaisriehassa lasketaan tietysti mäkeä, syödään hernekeittoa kenttäkeittiöstä, katsellaan taitoluisteluesitystä ja mutustellaan laskiaispullia kermavaahdolla ja hillolla.

Meillä taidetaan syödä tänään kuumaan maitoon upotettuja mantelimassalla täytettyjä pullia. Ehkä tiistaina sitten niitä kermavaahto-hillopullia.


Aulikki Miettinen: Kettusen perheen juhlakirja
Kustantaja: Otava 1986


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti