sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Pieni Helmet-haaste etenee - maaliskuun luetut

Kerroin tammikuussa, että osallistumme tyttäreni kanssa Pieneen Helmet-lukuhaasteeseen. Haastekohdat täyttyivät kuin itsestään tammi- ja helmikuussa. Maaliskuu on ollut huomattavasti vaikeampi kuukausi, koska vain muutama kohta on enää täyttämättä ja tietysti ne ovat juuri hankalia kohtia.

Maaliskuussa olemme saaneet luettua vain kaksi kirjaa, jotka sopivat haasteeseen:

21. Kirjailijan nimi viehättää sinua
Selina Young: Vilppu 

24. Vuonna 2019 julkaistu kirja
Elina Lappalainen & Ilona Partanen: Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset


Luulen, että tänä vuonna koko haaste saattaa jäädä kesken, koska kohta 4 eli alle 18-vuotiaan suosittelema kirja tuntuu ylivoimaisen vaikealta. En tunne kovinkaan monta lasta, eikä tyttäreni ole ottanut vastuuta tässä asiassa kyselläkseen itse suosituksia tarhakavereiltaan. 

Kysyin suositusta tyttäreni parhaalta ystävältä, joka suositteli valtavan paksua runokokoelmaa ja antoi sen meille jopa kotiin lainaksi. Mutta, mutta... tyttärenihän ei pidä runoista. Ei ollut toivoakaan saada kahlattua teosta läpi.

Epätoivoissani olen yrittänyt googlata suosituksia, mutten ole löytänyt vielä mitään viisivuotiaalle sopivaa. Lukijat, pystyttekö auttamaan? Onko teillä lapsia, jotka voisivat vinkata jonkin viisivuotiaalle sopivan teoksen?

Tyttäreni antama suositus, joka sopii Pienen Helmet-lukuhaasteen kohtaan "alle 18-vuotiaan suosittelema kirja" on Paola ja Pirjo Suhosen Erikoiskoira Affe - Talviseikkailu Lapissa, jonka esittelimme helmikuussa.


Tammikuun luetut voi käydä kurkkaamassa täältä:
Pieni Helmet-haaste etenee - tammikuun luetut 


Helmikuun luetut voi käydä kurkkaamassa täältä:
Pieni Helmet-haaste etenee - helmikuun luetut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti