lauantai 28. maaliskuuta 2020

"Muista pestä kädet", neuvoo Mimmit

Tyttären lauantaiaamu alkaa yleensä katselemalla televisiosta Mimmit Musapatti -ohjelmaa. Niin tänäänkin.

Suomen tunnetuimpiin lastenmusiikkiyhtyeisiin lukeutuva Mimmit on viihdyttänyt lapsia ja lapsenmielisiä jo yli 10 vuotta levyillä, TV-sarjoissa, animaatioissa, konserteissa ja kirjoissa.

Meilläkin on luettu Mimmeistä kertovia kirjoja. Hyllystämme löytyy Pauliina Lerchen kirjoittama ja Meri Mortin kuvittama Pakkasherra ja Kylmänhuokuja (Lasten Keskus 2012).

Kirjassa seikkailee mökissä Vaskimetsässä asuvat sisarukset Mimmit. Kalevalaista henkeä huokuvassa tarinassa Mimmit ihmettelevät, miksei talvi ala, vaikka joulu on jo tulossa. Reippaina tyttöinä Mimmit lähtevät etsimään Pakkasherraa ja saavat asiat järjestykseen.



Parhaillaan meillä on kirjastosta lainassa samojen tekijöiden kirja Mimmit ja luolan salaisuus (Lasten Keskus 2013). Siinä Vaskimetsään on tulossa syksy, mutta miksi osassa metsää on vielä ihan vihreää? Ja mikä on metsästä kuuluva outo ääni? Rohkeat tytöt käyvät selvittämään asiaa, ja niin Mimmien avulla saadaan Vaskimetsään lopulta syksy.




Kumpikaan kirjoista ei ole erityisen ajankohtainen näin kevään korvalla. Sen sijaan Mimmien uusin musiikkivideo on täydellisesti ajan hermolla. Pauliina Lerchen säveltämä Muista pestä kädet -laulu kertoo, kuinka koronavirus lähti liikkeelle torilta maailman toiselta puolelta, ja kuinka se on muuttanut meidänkin arjen oudoksi. Laulussa patistetaan torjumaan viruksia käsiä pesemällä.

Laulun nuotit ja sanat löytyvät Mimmien kotisivuilta. Videon voi katsoa Youtubesta.

Kiitos Mimmit! Tämä on ihan mahtava! Meillä tullaan taatusti katsomaan tätä paljon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti