torstai 12. syyskuuta 2019

Satumaisessa sienimetsässä

Syksy ja sienet ovat lyömätön yhdistelmä. Tänään tekeekin mieleni johdattaa teidät sienimetsään Jenni Ropen kirjan Pallen & Monkon kumma päivä saattelemana. Tässä kirjassa sienet eivät kuitenkaan ole avuttomia poiminnan kohteita, vaan koko kirjan päähenkilöitä, ajattelevia ja toimivia olentoja, jotka kulkevat pitkin metsää.



Palle on sienistä suurempi, keltainen ja äänekäs. Monko on pienempi, sininen ja hiljainen. Pallella on tylsää. Se ei keksi mitään tekemistä, ja vaikka Monko yrittää ehdotella erilaisia puuhia, mikään ei kelpaa. 

Tällainen on varmaan tuttua joka lapselle. Välillä tulee päiviä, jolloin mikään ei huvittaisi. Seuraavan kerran kun tyttäreni valittaa tekemisen puutetta, taidankin lukea hänelle tämän kirjan.

Lopulta Monko saa houkuteltua Pallen maalaamaan vesiväreillä. Sienet innostuvat puuhasta oikein tosissaan. Metsän puut saavat runkoihinsa värikylläisiä täpliä, jonka jälkeen sienet maalaavat toisensa ja lopulta kaikki metsän sienet.

Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti, mutta sitten Palleen iskee taas tyhjyys ja apeus. Kuinka ollakaan, luonto järjestää melkoisen seikkailun metsän väelle. Luonnon myllerryksen jälkeen onkin hyvä todeta, että joskus on ihan hyvä, ettei ole mitään tekemistä.

Pallen & Monkon kumma päivä on palkitun kuvataiteilija Jenni Ropen ensimmäinen lastenkirja. Kuvituksessa totta tosiaan näkyy taiteilijan kädenjälki. Rakastamme tätä kirjaa.


Jenni Rope (teksti ja kuvat): Pallen & Monkon kumma päivä
Kustantaja: Etana Editions 2017

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti