torstai 26. syyskuuta 2019

Menovinkki: Lasten karnevaalit Akateemisessa


Huomio kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat! Kiinnostaisiko tavata Supermarsu tai Risto Räppääjä? 

Tänä viikonloppuna Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa vietetään Lasten karnevaalia. Lauantaina Supermarsu ja Risto Räppääjä saapuvat tapaamaan fanejaan. Ohjelmassa on lisäksi tiedossa muun muassa kirjailijavierailijoita. Itseäni kiinnostaisi kuulla erityisesti Johanna Lestelän haastattelu. Kirjoitin Lestelän kivasta esikoiskirjasta Tuikun tärkeä tehtävä elokuussa.


Kiinnostavaa sanottavaa on varmaan myös ilmastonmuutoksesta lasten tietokirjan kirjoittaneilla Laura Ertimolla ja Mari Ahokoivulla. Ihme ilmat! - Miksi ilmasto muuttuu -kirjaa (Into Kustannus 2019) hehkutetaan lajissaan ensimmäiseksi. Lapsille suunnattua tietokirjaa ilmastonmuutoksesta ei ole aiemmin julkaistu (ainakaan Suomessa). Kirja on aivan tuore. Sen julkistamistilaisuus pidetään Lasten karnevaalien yhteydessä.


Ilmastokysymystä käsitellään myös Mikko Pelttarin ja Jenna Kunnaksen kanssa. Pelttari on kirjoittanut ja Kunnas kuvittanut vasta ilmestyneen kirjan Näkymätön myrsky (Otava 2019). Näkymätön myrsky on alakoululaisille tarkoitettu seikkailukirja ilmastonmuutoksen maailmasta. Siinä lapset ottavat ohjat käsiinsä, kun aikuiset eivät tunnu ymmärtävän heidän huoltaan luonnossa tapahtuvista kummallisuuksista ja oudoista säistä.


Koko perheen kivikirjan kirjoittanut Saija Saarni osoittanee haastattelussa, että kivetkin voivat olla äärettömän kiinnostava ilmiö. Hänen kirjansa Kiviä taskussa (Nemo 2019) antaa vinkkejä kivikokoelman perustamiseen, ja sen valokuvien avulla voi opetella tunnistamaan eri kivilajeja. Kirjasta oppii ihan mielettömiä faktoja. Tiesitkö, että Suomessa on ollut tulivuoria tai että Puijon tornin paikalla on ollut Himalajaa korkeampi vuoristo tai että Kolin rotkolaakso on syntynyt valtavassa maanjäristyksessä? Uskoisitko, että kallioperästämme löytyy kultaa, hopeaa, timantteja, rubiineja, safiireja ja topaaseja?


Sunnuntaina Lasten karnevaaleilla on luvassa improvisaatioteatteria. Teatteri ILMI Ö. esittää: Kirjailija Päivikki Paadensuu ja kadonneet kirjan sivut. Esityksessä kirjailijaa on kohdannut kaamea epäonni: syystuuli vei hänen kirjojensa sivut mennessään ja jäljelle on jäänyt vain kannet! Yleisö saa auttaa kirjailijaa kirjoittamaan kirjoihin uutta sisältöä tarinoiden ja improvisaation avulla.

Lisätietoa Lasten karnevaaleista löytyy Akateemisen kirjakaupan verkkosivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti