tiistai 10. syyskuuta 2019

Leppäkerttu hukassa

Vilkkaan tyttäreni on toisinaan vaikea keskittyä asioihin. Yksi keino, jolla olen tietoisesti yrittänyt kasvattaa hänen keskittymiskykyään, ovat piilokuvakirjat. Kunhan taso ei ole liian vaikea, hänestä on mukava syventyä etsimään kuviin piilotettuja asioita.

Varsinkin itse olen tällä hetkellä erityisen ihastunut Katherina Manolessoun kirjoittamaan ja kuvittamaan piilokuvakirjaan Löydätkö leppäkertun?




Eräänä päivänä Daisyn lemmikkileppäkerttu katoaa. Se on nimittäin päättänyt leikkiä Daisyn kanssa piilosta kertomatta kuitenkaan asiasta Daisylle. Daisy värvää avukseen etsivä Basilin, jonka kanssa hän etsii leppäkerttuaan ympäri Kasvikylää. Kaksikko koluaa mm. juna-aseman, museon, huvipuiston, kasvitarhan ja sairaalan, mutta leppäkerttu on piiloutunut hyvin.

Lapsen tehtävänä on etsiä leppäkerttu jokaiselta aukeamalta. Aukeaman kokoiset kuvat ovat täpötäynnä yksityiskohtia, eikä pikkuruisen leppäkertun löytäminen ole kovinkaan helppoa. 


Pelkäsin, että tyttäreni luovuttaisi kesken, mutta ilmeisesti kehyskertomus oli kirjoitettu tarpeeksi kiinnostavasti pitääkseen mielenkiinnon yllä loppuun asti. Todella hienosti hän jaksoi kahlata kirjan läpi jo nelivuotiaana, jolloin siihen ensimmäistä kertaa tutustuimme.

Leppäkertun lisäksi kirjan aukeamilta voi etsiä muitakin asioita, joita mainitaan tekstissä. Sillä tavoin kirjasta riittää iloa todella pitkäksi aikaa, ja se sopii hienosti vielä kouluikäisillekin.
 


Katherina Manolessou: Löydätkö leppäkertun?
Englanninkielinen alkuteos: Look for Ladybug in Plant City
Suomennos: Nina Tarvainen
Kustantaja: Otava 2018



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti