tiistai 29. syyskuuta 2020

3 kiinnostavaa lokakuussa ilmestyvää lastenkirjaa

Pidän jatkuvasti silmällä kustantamoiden tarjontaa löytääkseni kiinnostavia kirjoja luettavaksi kuusivuotiaalleni. Poimin tähän kolme kiinnostavaa lokakuussa ilmestyvää kuvakirjaa.


Pisara kuonolta, Mur



Kaisa Happosen ja Anne Vaskon viisas ja suloinen kuvakirjasarja pienestä Mur-karhusta on ihastuttanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Avausosan Mur, eli karhu käännösoikeudet on myyty jo yli kymmenelle kielelle. Pisara kuonolla, Mur (Tammi 2020) on sarjan neljäs osa.

Kirjan teemana on kaipaus. Murin kuonolle putoava sadepisara saa karhunpennun pohtimaan yhdessä- ja erossaoloa. Sadepisara on samaa vettä kuin vesi meressä. Vaikka meri on kaukana, kuonon päällä oleva pisara on ihan lähellä. Onko mahdollista olla yhtä aikaa sekä kaukana ja lähellä?

Pidän Mur-kirjoista, koska ne laittavat aivot töihin ja herättelevät keskustelua lapsen kanssa. Anne Vaskon kuvitukset ovat aivan ihania.


Inka ja unikerttu



Lauri Hirvosen kolmannessa Inka-kirjassa Inka ja unikerttu (Kustannus-Mäkelä 2020) podetaan koti-ikävää. Inka pääsee mummilaan yökylään, kun äiti ja isä lähtevät konserttiin. Inkan rakas Höttö-jääkarhu on kuitenkin unohtunut kotiin pihakuuseen. Nukkumisesta ei tule mitään.

Isovanhemmat ottavat tilanteen haltuun ja osaavat käsitellä hienosti ikävän vaivaamaa lasta. Hämärässä yössä Inka ihmettelee isovanhempien kanssa maailman suurimpia puita, kurkistaa karhunpesään ja pohtii, mikä oli maailman ensimmäinen sana.

 

Maisa käy kirjakaupassa



 

Lucy Cousinsin rakastettu Maisa-hiiri täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta. Maisa-kirjoja on ilmestynyt valtava määrä, sillä Cousins on tehtaillut 30 vuoden aikana joka vuosi useamman kirjan. 

Lokakuussa ilmestyvässä uutuudessa Maisa käy kirjakaupassa (Kustannus-Mäkelä 2020) suunnataan kirjaostoksille. Maisa haluaa ostaa uuden kirjan itselleen ja toisen lahjaksi Tellulle. Kauppa on täynnä kiehtovia kirjoja. 

Myös Keke, Nipa ja Arttu sattuvat olemaan yhtä aikaa kirjaostoksilla. Jokainen löytää mieluista luettavaa, ja päivän kruunaa ystävysten yhteinen lukuhetki.

Niin kuviltaan kuin tarinoiltaankin selkeät, värikkäät Maisa-kirjat olivat meillä kovassa huudossa tyttären taaperoaikoina. Maisa käy kirjakaupassa -kirjaan tutustumme varmasti menneiden aikojen muistoksi, koska sen aihe on niin lähellä sydäntäni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti