torstai 23. toukokuuta 2019

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan kun on kevät

Kevät on muutoksen aikaa. Sam McBratneyn kirjoittamassa ja Anita Jeramin kuvittamassa kirjassa Arvaa kuinka paljon sinua rakastan kun on kevät tutkitaan eliöitä keväisessä luonnossa. Uutta elämää puhkeaa esiin ja kasvaa vauhdilla.


Pikku Pupu näkee monenlaisia jänniä asioita. Iso Pupu kertoo, millaisiksi ne muuttuvat kasvaessaan. Nuijapäästä tulee sammakko, toukasta perhonen ja linnunmunista lintuja.

"Pikku Pupua mietitytti. Muuttuiko ihan kaikki? Eikö mikään pysynyt ennallaan?"

Jos kaikki muuttuu, niin ehkä pikku Pupu itsekin? 

"Mikäs minunlaisesta pikkuisesta pupusta tulee?"

Mitähän iso Pupu mahtoi vastata?

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan kun on kevät sopii parhaiten taaperoille ja pienille leikki-ikäisille. Tekstiä on niukasti ja asiat on esitetty yksinkertaisesti.

Olen aina ollut hulluna McBratneyn ja Jeramin Pikku Pupusta ja Isosta Pupusta kertoviin kirjoihin. Vaikka tyttäreni on kohteliaasti kuunnellut kirjoja, hän ei ole koskaan ollut niistä yhtä palavasti innoissaan kuin minä. Se vähän harmittaa.

Eräs äiti, joka jakaa kohtaloni, arveli, että kirjojen kuvitus on liian mitäänsanomaton lasten makuun. Ensin vastustin, sillä Anita Jeramin kuvitustyylihän on ihana! Mutta sitten ymmärsin hänen pointtinsa. Kirjan sivut ovat aika valkoiset ja kuvissa on käytetty vain muutamia värejä, lähinnä vihreää ja ruskeaa. Ehkä se näyttää värikylläisyyden keskellä kasvaneista lapsista liian vaatimattomalta.

Pitävätkö teidän lapsenne Pikku Pupu ja Iso Pupu -kirjoista? 


Sam McBratney: Arvaa kuinka paljon sinua rakastan kun on kevät
Kuvitus: Anita Jeram
Englanninkielinen alkuteos: Guess How Much I Love You in the Spring
Suomennos: Anneli Heimonen
Kustantaja: WSOY 2007


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti