tiistai 11. kesäkuuta 2019

Helsinki-päivän vinkkejä


Joka vuosi kesäkuun 12. päivänä Helsinki täyttyy erilaisista tapahtumista ja ohjelmasta. Kyseinen päivä on nimittäin Helsinki-päivä eli Helsingin kunniaksi järjestettävä juhlapäivä. Huomenna Helsinki-päivää vietetään jo 60:nnen kerran. Alla on vinkkejä kirjoihin, kirjastoihin ja lukemiseen liittyvistä Helsinki-päivän tapahtumista.




Oppimisen Checkpoint


Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n (HERO) tiloissa Sörnäisissä voi tavata jättimäisen halittavan Luppo Lukunallen ja kouluttaa itselleen lukunallen omasta pehmolelusta. Koulutukseen osallistujat saavat mukaansa Lukunalle-kunniakirjan, nalle-kirjanmerkin ja Apu Juniori -lehden. Tavoitteena on kannustaa ja innostaa lapsia lukemisen pariin.

Kirjakahvilassa on tavattavissa neuropsykologi, jonka kanssa voi jutella vaikkapa luki- tai oppimisvaikeuksista ja tehdä oppimisvaikeuksista suuntaa antavan pikatestin.

Tapahtumassa annetaan myös lukineuvontaa matalalla kynnyksellä. Ohjelmasta kerrotaan tarkemmin täällä.




Espan lavalla


Tänä vuonna Espan lavan ohjelma on suunnattu lapsille. Kello 14:30 lavalla soittaa Aarne Alligaattori ja viidakkorumpu -yhtye, joka on tuttu myös yhtyeen kitaristin Macke Granbergin kirjoittamasta lastenkirjasta Aarne Alligaattori ja keikka Suomenlinnassa

Kello 17:30 lavalle nousee Susanna Haaviston Varamummo-kirjasta tuttu varamummo Ellen, joka on mummottomien mummo ja mummo niille, joiden mummo asuu kaukana.

Koko lasten Espan ohjelma löytyy täältä.


Päivälehden museossa


Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä Päivälehden museossa vietetään kissamaista Helsinki-päivää. Luvassa on kissamaista askartelua ja teatteria. Laajasalon Huvilateatteri esittää päivän mittaan kolme kertaa (klo 11:30, 13 ja 14:30) Pekka Töpöhäntä -katkelmia. Pekka Töpöhäntä -hahmot ovat tavattavissa näyttelyssä myös esitysten välillä.

Lisätietoa näyttelystä ja esityksistä löytyy täältä.


Rikun kesäpihan avajaiset


Rikhardinkadun kirjaston sisäpihalle avautuva Kesäpiha avataan perinteiseen tapaan Helsinki-päivänä. Se toimii koko kesän ajan helsinkiläisten rentona hengähdystilana, jossa voi käväistä, oleskella tai osallistua tapahtumiin ja tekemisiin. Avajaispäivänä on luvassa ohjelmaa koko perheelle.

Lisää tapahtumasta löytyy täältä.



Ohjelmaa kirjastoissa


Kontulan kirjastossa järjestetään Helsinki-päivän tarrapaja, jossa pääsee tekemään itse tarran.

Oulunkylän kirjastossa pidetään Helsinki-päivän poistomyynti. Myynnissä on kirjoja ja CD-levyjä.

Keskustakirjasto Oodin edessä on mahdollisuus kokeilla uusia liikkumisen muotoja teemalla Helsinki liikkumaan!


Runoja ja musiikkia Villa Kiven huvilamiljöössä


Kirjailijatalo Villa Kivi Töölönlahden rannalla avaa ovensa Helsinki-päivänä runoista kiinnostuneille. Ohjelmassa on mm. stadilaista runoutta musiikiksi muotoiltuna ja valikoituja tekstejä nykyrunoilijoilta. Runopajassa voi kokeilla itse runojen kirjoittamista ja omia runoja pääsee myös esittämään open micissä. Tapahtumassa palkitaan vuoden 2019 helsinkiläiskirjailija.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti