lauantai 10. elokuuta 2019

Aivonystyrät töihin - Arvaa kirja!

 
"- Aamulla herää iloisena ja illalla on mukava nukahtaa. Siellä on kiipeilypuu, johon olen ajatellut rakentaa talon, ja hyvin salainen paikka, jonka näytän sinulle sitten. Äiti on reunustanut kaikki kukkapenkit näkinkengillä, ja kuistille paistaa aina aurinko. Ja meillä on oma silta, jonka isä on rakentanut, ja sen yli voi ajaa kottikärryillä. Merenkin minä olen löytänyt, se osa merta on meidän ikiomamme..."

Yllä oleva katkelma on erään edesmenneen suomalaiskirjailijan kynästä. Arvaatko, kenestä kirjailijasta on kyse? Mistä hänen teoksestaan lainaus on peräisin? 

Vinkkinä kerrottakoon, että kyseessä on rakastettu ja hyvin tunnettu lastenromaani, jota jo useammat sukupolvet ovat ennättäneet lukemaan. Teos on myös käännetty useille kielille. Itse asiassa yllä oleva katkelmakin on suomennos alkuperäistekstistä.

Arvausleikille on aikaa tasan viikko. Ensi lauantaina klo 8.00 julkaisen postauksen kyseisestä kirjasta, ja silloin asia paljastuu.

Jos arvaat kirjailijan ja teoksen, laita kommentti. Käyn kuitenkin hyväksymässä kaikki mahdolliset kommentit julkaistaviksi vasta ensi lauantaina, jotta salaisuus säilyy määräaikaan asti.

Nyt vaan aivonystyrät töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti