maanantai 5. elokuuta 2019

Päiväkodin loistavimmat tähdet

"Äiti, koska pääsen taas tarhaan?" tyttäreni on jo ennättänyt kyselemään. 

Elämme nyt niitä aikoja, kun monet pienet lomalaiset palaavat päiväkoteihin. Tyttäreni kesäloma venyy tänä vuonna yli seitsenviikkoiseksi, joten ei ihme, että ikävä on jo ollut.

Orientoituaksemme taas päiväkotielämään olemme lueskelleet Päiväkoti Heippakamu -sarjaa. Tämä Veera Salmen kirjoittama ja Elina Warstan kuvittama kirjasarja kuvaa aivan erinomaisesti nykyajan päiväkotielämää. Veera Salmi onkin työskennellyt itse lastentarhanopettajana, joten hänellä on omakohtaista kokemusta päiväkotimaailmasta. Se välittyy lukijalle hienosti.


Suosikkimme on sarjan uusin kirja Isabella ja tuikkiva tyttö. Kirjan päähenkilö on villi ja vapaa Isabella, jonka paras ystävä on Puuro Suklaatukka - hänen oma sormensa. Isabella on tottunut samaan osakseen huomiota. Hän joutuukin pienoiseen kriisiin, kun ryhmään tulee uusi tyttö, joka ainakin hetkellisesti valloittaa kaikkien huomion.

Uudella tytöllä on ihana nimi: Stella, joka tarkoittaa tähteä. Tytön silmät tuikkivatkin kuin tähdet silmälasien takana. Ulkona kun kaikki touhuavat omissa leikeissään, Stella seisoo yksinään keskellä pihaa loistaen kuin tähti.

Kun välipalan jälkeen askarrellaan kimaltavia kortteja, Isabella saa ajatuksen. Askarteluhileiden ansiosta hänestä itsestäänkin voi tulla loistavan kimaltava tähti. Kimalletta lentää kaikkialle Isabellan päälle ja muuallekin. Se on mahtavaa - kunnes sitä menee silmiin. Silloin itkettää. Onneksi päiväkodissa on ihania aikuisia, jotka osaavat auttaa.

Onko mahdollista, että Isabellasta ja Stellasta voisi tulla ystävät? Heidän nimensäkin rimmaavat niin kauniisti.

Tyttärelläni on tiedossa kovasti muutoksia tarharyhmässään tänä syksynä. Melkein kaikki muut ryhmän lapset lähtivät esikouluun, joten ryhmään on tulossa PALJON uusia lapsia. 

Tämän kirjan avulla olemme päässeet keskustelemaan siitä, miltä tuntuu olla yksi alkuperäisistä lapsista, kun ryhmään tulee uusia ja pienempiä lapsia, jotka tarvitsevat ainakin aluksi enemmän aikuisten tukea kuin vanhat lapset. Näkökulma on tärkeä. Voi olla yhtä vaikeaa olla vanha lapsi kuin uusi.


Veera Salmi: Päiväkoti Heippakamu - Isabella ja tuikkiva tyttö
Kuvitus: Elina Warsta
Kustantaja: Otava 2018

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti