perjantai 16. elokuuta 2019

Taiteiden yön tunnelmia

Eilen Helsingissä vietettiin Taiteiden yötä, ja suuntasimme tyttäreni kanssa Stoaan, jossa oli Stoan Taiteiden yö & Lasten Runokuu -tapahtuma. Ohjelmaa oli jos jonkinmoista. Emme ehtineet ihan kaikkeen tutustuakaan. Tässä muutamia asioita, jotka illasta jäivät mieleen.

Helsingin kaupunginkirjaston pisteet

Askeleemme johtivat meidät ensimmäiseksi kirjastoautolle. Helsingin kaupungin Muumeilla koristeltu kirjastoauto Skidi on suunnattu lapsille ja nuorille. 

Nyt esittelyssä oli lisäksi Monikielinen kirjasto, joten kirjoja löytyi kaikenlaisilla kielillä. Kaikkia en edes tunnistanut. Monikielisen kirjaston kokoelmassa on kirjoja yli 100 kielellä. Esimerkiksi seuraavat kielet ovat edustettuina: baski, grönlanti, karjala, kymri, saame, sanskrit, urdu ja zulu.


Lastenkirjastoauto Skidi on koristeltu Muumein

Kirjastoautosta löytyi kiinnostavia kirjoja

Peppi Pitkätossu useilla kielillä

Monikielisen kirjaston lastenkokoelmaa

Kaupunginkirjaston työpajassa pääsi askartelemaan ja runoilemaan. Työajassa sai tehdä jotain, mihin yleensä ei ole mahdollisuutta, nimittäin leikellä kirjoja. Tarkoituksena oli koostaa runo poistokirjoista leikatuista sanoista. Ensin kauhistutti leikata kirjaa, mutta ainakin se kirja, jota työstin, oli niin huonokuntoinen ja repaleinen, ettei menetys ollut suuri.

Leikkaa, liimaa, runoile -työpaja oli oma suosikkini, sillä muuten ohjelma oli suunnattu lähinnä lapsille, mutta tässä työpajassa sain päästää omankin luovuuteni valloilleen.

Runotyöpajassa askarraltiin runo poistokirjoista
Runomme syntyi pöllöaiheisesta kuvakirjasta


Viisivuotiaani nautti Filosofiaa lapsille -työpajasta. Työpajan tehtäväpisteillä sai harjoitella kysymistä ja argumentointia. Siellä pohdittiin mm. miten asioita voi luokitella ja perusteltiin omia valintoja. Tehtävät olivat todella kiinnostavia ja auttaisivat varmasti lapsen ajattelun kehittymistä säännöllisesti harjoiteltaessa.

Ilta huipentui lastenlaulukonserttiin. Satu Sopanen & Tuttiorkesteri esiintyivät ja laulattivat yleisöä. Hauskaa oli.

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri lavalla

Yksi asia oli kuitenkin tyttäreni mielestä koko illassa ylitse muiden: sai ilmapallon! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti