lauantai 1. elokuuta 2020

3 kiinnostavaa elokuussa ilmestyvää lastenkirjaa


Elokuussa on ilmestymässä niin paljon kiinnostavia lastenkirjoja, että en tiedä, minkä lukisimme ensin. Valitsin tähän postaukseen kolme kirjaa, jotka ovat ennakkotietojen mukaan ilmestymässä elokuussa. Sattumalta kaikki ovat Kustannus-Mäkelän kustantamia.

Elsa ja Lauri kierrättävät
Kerttu Rahikan (ent. Ruuska) luomien leikki-ikäisten sisarusten avulla on jo opittu vaikka minkälaisia taitoja, kuten luistelemaan, käymään uimahallissa ja matkustamaan lentokoneella. Sarjan uusimmassa osassa Elsa ja Lauri kierrättävät (Kustannus-Mäkelä 2020) opetellaan kierrättämään.

Lapset vievät vanhoja tavaroitaan kirpputorille ja auttavat isää laatimaan myynti-ilmoituksen nettiin. He käyvät kierrätyskeskuksessa ja askartelevat kierrätysmateriaalista. Kirjassa juhlitaan tupaantulijaisia, sillä sisarukset saavat omat huoneet. Niissä onkin mukava asustella, kun on päässyt turhasta rojusta eroon.

Kirjan mukava kuvitus on tuttuun tapaan Nadja Sarellin käsialaa.


Hilja ja täydellinen talvipäivä
Kesäkuussa aloimme lukea kuusivuotiaani kanssa Heidi Viherjuuren Hilja-sarjaa. Ensimmäinen kesäinen osa kietoi pauloihinsa, ja heti syksyn koittaessa ahmaisemme pari seuraavaa syksyistä osaa. Myös jouluksi on jo hyllyssämme odottamassa sarjan jouluosa.

Siitä on hyvä jatkaa sarjan viidenteen, uusimpaan osaan Hilja ja täydellinen talvipäivä (Kustannus-Mäkelä 2020). Martti-serkku saapuu viettämään lomaa vihreään taloon, ja Hilja ja Taimi ovat niin innoissaan, että mahtaako yhdestä serkusta riittää molemmille.

Loma on täynnä hauskaa talvipuuhaa. Luistellaan, hiihdetään, lasketaan mäkeä ja leikitään lumessa. Vaarin kanssa ehditään pilkkikisoihinkin.

Tämänkin kirjan on kuvittanut Nadja Sarell.


Hyvä kun on rakkautta
Ihanaakin ihanampi Rose Lagercrantzin kirjoittama ja Eva Erikssonin kuvittama Dunne-sarja on saapunut päätökseensä. Seitsemännessä ja viimeisessä osassa Hyvä kun on rakkautta
(Kustannus-Mäkelä 2020) valmistaudutaan häihin.

Dunnen isä on menossa naimisiin, ja Dunne pitää sitä kokonaan omana ansionaan. Mutta miten ihmeessä isä ei suostu kutsumaan häihinsä Dunnen parasta ystävää Ella Fridaa? Se jos mikä on huutava vääryys. Mitä Ella Fridakin asiasta ajattelee?

Dunne-sarja on ehdottomasti niitä sarjoja, jotka täytyy kerätä kokonaan omaan hyllyyn.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti