tiistai 1. tammikuuta 2019

Lastenkirjavuosi pyörähtää käyntiin



Tänä vuonna tein uudenvuodenlupauksen. Toteutan viimein pitkäaikaisen haaveeni ja alan kirjoittaa lastenkirjablogia. Nyt nelivuotiaan tyttäreni syntymän jälkeen minusta on tullut lastenkirjojen suurkuluttaja. 

Olen kirjaston, kirppareiden ja antikvariaattien ahkera asiakas, joten meillä luetaan paljon myös vanhempaa lastenkirjallisuutta. Vanhemmista lastenkirjoista ei ole yhtä helppo löytää netistä esittelyjä kuin uusista kirjoista. Yritän omalta osaltani paikata aukkoa esittelemällä myös jo pidemmän aikaa sitten ilmestyneitä kirjoja. Luemme toki paljon uusiakin kirjoja, joten enköhän tule kertomaan niistäkin.

Lähimpänä sydäntäni ovat vuodenaikoihin ja juhlapyhiin liittyvät lastenkirjat. Niitä tulen esittelemään eri juhlapäivien yhteydessä. Tavoitteenani on blogata ainakin vuoden verran ja jossain määrin seurata postauksissa vuoden kulkua. Tästä tulee blogin nimi Lastenkirjavuosi.

En aio kirjoittaa ammattimaista, objektiivista lastenkirjakritiikkiä. Kertoilen lukemistani lastenkirjoista omalla subjektiivisella äänelläni ja siinä sivussa varmaan vähän muustakin kuin kirjoista.

Tervetuloa mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti