lauantai 26. lokakuuta 2019

Sanna Pelliccioni ja Onni-poika Helsingin Kirjamessuilla

Käsi ylös kenen kotoa löytyy Onni-poika-faneja. Meillä Sanna Pelliccionin Onni-poika ainakin on todella suosittu. Ensimmäinen Onni-poika-kirja ilmestyi jo vuonna 2007 ja sen jälkeen kirjoja on julkaistu yhden tai kahden kirjan vuosivauhtia. Kirjasarjaa kustansi ensin Minerva mutta nykyisin Etana Editions.

Minulla oli mahdollisuus nähdä Sanna Pelliccioni eilen Helsingin Kirjamessuilla, jossa hän esitteli keväällä ilmestynyttä kirjaansa Onni-poika ja parvekeviidakko (Etana Editions 2019). 


Pelliccioni luki pätkän kirjan alusta, jossa helmikuun harmaus ja ankeus masentavat Onni-pojan äitiä. Äiti haaveilee värikylläisestä viidakosta. Olavin mielestä sellaisen voisi rakentaa parvekkeelle.

Alkaa koko perheen parvekepuutarhaprojekti, jota seurataan alkukeväästä loppukesään asti. Perhe aloittaa idättämällä siemenistä taimia, joita tuleekin sitten niin paljon, että niistä riittää muillekin jaettavaksi. Isä haluaa istuttaa perunoita ämpäriin ja Onni voikukkia parvekelaatikkoon. Miten mahtaa projekti kaiken kaikkiaan onnistua, kun kesästä tulee hyvin kuuma?

Tyttäreni mielestä kirjan hauskin kohta on se, jossa pojat haistavat samettikukkia:

"Isi ja äiti tuovat torilta amppelimansikan ja persiljan ja timjamin taimia sekä kassillisen isoja samettikukkia.
- Hyyyyiii, nämä oranssit haisee ihan kakalle, Olavi valittaa.
- Ite oot oranssi ja haiset kakalle, Onni haukkuu."



Sanna Pellicciono lukee kirjaansa Onni-poika ja parvekeviidakko

Pelliccioni paljasti messuilla, että Onni-poika-kirjat pohjautuvat hänen perheensä omaan elämään. Ensimmäisen kirjan hän teki pojalleen. Vaikka Onnin ja Olavin esikuvina toimivat pojat ovat tällä hetkellä 14- ja 11-vuotiaita, heitä ei haittaa seikkailla kirjojen sivuilla.

Onni-poika ei muuten enää seikkaile pelkästään kirjoissa, sillä Onni-poika on nyt myös pehmolelu. Pehmoleluja oli myynnissä messuilla Etana Editionsin osastolla.

Onni-poika-pehmoleluja

Etana Editionsin kirjamessuosasto

Sanna Pelliccioni jättimäisen Onni-poika-pehmolelun kanssa
 
Kesällä Onni-poika-pehmolelu kiersi kirjailijan kanssa ympäri Suomea ja Italiaa. Kirjailija oli valokuvannut sitä erilaisissa tilanteissa ja paikoissa ja teettänyt valokuvista valokuvakirjan omaan käyttöönsä. Sain tilaisuuden selata tuota valokuvakirjaa. Onni-pojalla oli selvästi ollut hauska kesä! Se oli mm. kellunut Välimeressä ja poseerannut Oulun Toripolliisi-patsaan kanssa. Kirjailijahan on Oulusta kotoisin.

Pelliccioni väläytteli ajatusta tehdä Onni-pojasta joskus jotain valokuvatekniikalla ihan julkaistavaksi asti. Olisin kiinnostunut näkemään, mitä siitä syntyisi.

Sanna Pelliccionin ehtii vielä nähdä Kirjamessuilla tänään ja huomenna. Tänään hän keskustelee klo 16 Kallio-lavalla Kallion lukion oppilaiden kanssa rakkaudesta. Huomenna hänet nähdään klo 10.30 Toukola-lavalla puhumassa kuvittamastaan Ellen! Suomen supernaisia -kirjasta yhdessä kirjailija Leena Virtasen kanssa sekä keskustelemassa klo 16.30 Kallio-lavalla kirjasarjan ensimmäisestä osasta Minna! ja Minna Canthista yleensäkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti