torstai 31. lokakuuta 2019

Halloween on täällä - Oletko valmis?

Vietetäänkö teillä halloweenia? Meillä on omaksuttu tämä anglosaksinen, alkujaan kelttiläinen juhla tietyiltä osin piristämään pitkää ja pimeää syksyä. Tänään ja huomenna täällä blogissa käsitellään halloweenaiheisia kirjoja. Niille, jotka eivät ole vielä sinut halloweenin kanssa, lupaan esitellä pyhäinpäivänä perisuomalaisen kekrikirjan.




Tänään esittelyssä on Suomessa kustannettu ja painettu kirja Halloween - English for babies.  Kirjan on kirjoittanut Maria Salishcheva ja kuvittanut Katerina Godes. English for babies -kirjasarja on kaksikielinen. Sama teksti on siinä sekä englanniksi että suomeksi. Sarjan tarkoituksena on tarjota kasvattajille - niin vanhemmille kuin ammattilaisillekin - materiaalia tukemaan lasten englanninkielen opiskelua. 



Halloween-kirjassa sisarukset Tom, Liz ja George valmistautuvat viettämään halloweenia.  He kaivertavat kurpitsalyhtyjä, askartelevat koristeita ja valmistavat karamelliomenoita. He pukeutuvat naamiaisasuihin ja kokoontuvat leikkimään ystäviensä kanssa halloweenleikkejä, kuten omenan kalastusta vesisaavista. Illalla kierretään naapurustossa "karkkia ja kepposta" huudellen. Karkkisaaliista nautitaan illan hämärässä kerääntyneinä ison kokon ympärille.

Värikkäästi kuvitettu kirja tarjoaa perustietoa siitä, kuinka halloweenia vietetään anglosaksisissa maissa. Voisin hyvin nähdä kirjaa hyödynnettävän esim. alakoulun englanninopetuksessa.


Maria Salishcheva: Halloween - English for babies
Kuvitus: Katerina Godes
Suomennos: Maiju Lehto
Kustantaja: Alppitähti OM Oy 2009 


VINKKI

Jos englanninkieliset halloween-kirjat kiinnostavat, voin suositella seuraavia leikki-ikäiselle sopivia kuvakirjoja. Olen tilannut ne netin kautta, ja ainakin pari vuotta sitten niitä oli vielä saatavilla.

  • Donna Davies (kuv. Rob Peters): Night of the Candy Creepers. All Hallows' Eve Press 2013.
  • Felicia Bond: The Halloween Play. Laura Gerringer Books 1999.
  • Francine Allen (kuv. Eric Sévigny): Caillou: Happy Halloween! Chouette Publishing and DHX Cookie Jar Inc. 2012.
  • Maryann Cocca-Leffler: It's Halloween Night. HarperCollins 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti