maanantai 4. marraskuuta 2019

Sankaritarinoita nuorille - Joukkorahoituskampanja käynnissä

Kirjallisella kentällä eletään tosielämän sankaritarinoiden kultakautta. Myös joukkorahoituskampanjat ovat vakiintumassa tavaksi rahoittaa kirjoja. 

Helsingin Kirjamessuilla lukiolaistyttö työnsi käteeni mainoslappusen, jonka tulin lukeneeksi vasta muutaman päivän päästä kotona, kun se löytyi hieman rypistyneenä repustani.



Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat ovat polkaisseet pystyyn joukkorahoituskampanjan julkaistakseen kirjan omista sankareistaan. Sankaritarinoita nuorille kertoo 30 lukiolaisen valitseman nuoren vaikuttajan tarinan. Joukossa on uudempia ja vanhempia sekä enemmän ja vähemmän tunnettuja sankareita, mm. Greta Thunberg, Miisa Nuorgam, Robin Packalen, Alexandria Ocasio Cortez, Alan Turing, Stephen Hawking ja monta muuta.

Kirjoittajat ovat Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaita. Jälkisanat kirjaan kirjoittaa lukion opettaja, kirjallisen ilmaisun lehtori Eva Havo. Kuvituksesta vastaa joukko lahjakkaita kuvittajia.

Hankkeellaan Kallion lukion oppilaat haluavat osoittaa, ettei painettu sana ole kuolemassa ja että nuoret voidaan houkutella kirjan ääreen kertomalla nuoria kiinnostavia, rohkeita tarinoita.

"Avustamalla tämän kirjan tekemisessä autat meitä nuoria näyttämään, että pystymme mihin vain", lukiolaiset kirjoittavat mainoslehtisessään.

Jos kiinnostuit asiasta, käy lukemassa lisää yhteisörahoituspalvelu mesenaatti.me:ssä. Kampanja jatkuu 12.12.2019 asti.


Muokkaus 27.2.2020:

Onneksi olkoon! Nuorten hanke onnistui. Painotuore teos Sankaritarinoita nuorilta nuorille (Into 2020) on nyt kirjakaupoissa. Lue lisää täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti