sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Joulun henkeä etsimässä


Kissa Killi perheineen valmistautuu jouluun Tuula Korolaisen kirjoittamassa ja Christel Rönnsin kuvittamassa kirjassa Kissa Killi ja joulukummitus (Tammi 2011).

 Killi on isän kanssa torilla ostamassa joulukuusta, kun hän kuulee isän sanovan jotain merkillistä: "— Täällä on oikea joulun henki. Kuusentuoksussa ja lumen keskellä." Alkaa Killin pohdinta joulun hengestä. Mitä se oikein on? Onko se jonkinlainen kummitus?

Kun kotona rupeaa sattumaan kummallisia asioita, Killin on syytä epäillä, että joulun henki on tullut kuusen mukana heidän kotiinsa. Isä ja äiti näyttävät pitävän Killiä syypäänä tihutöihin, joten Killin täytyy tutkia asiaa ja löytää oikea syyllinen.

Yön pimeydessä tehdyn tutkimusretken aikana ilkitöiden aiheuttaja selviääkin, mutta mikään kummitus se ei ole. Asiat saadaan kuntoon, ja perhe pääsee viettämään iloista joulua yhdessä mummin ja Kalle-enon perheen kanssa.

Jouluaattona Killi vihdoin kuulee mummilta, mikä se joulun henki oikeasti on:

"Kun kukaan ei jaksanut enää muruakaan, mummi huokasi:
   Olisipa aina tällaista. Täällä on niin lämmin joulun henki."
   Killi rypisti otsaansa ja kysyi sitten:
   Onko se Joulunhenki kiltti kummitus?
   No ei ole, mummi naurahti. — Se on se hyvä olo, joka tulee kaikista jouluasioista ja siitä, että saadaan kokea ne yhdessä."

Millaiset asiat tuovat sinulle joulun henkeä? Itse tavoitan joulun hengen ehkä parhaiten joululauluja kuuntelemalla. Aito kuusi tuoksuineen on myös tärkeä.


Tuula Korolainen: Kissa Killi ja joulukummitus
Kuvitus: Christel Rönns
Kustantaja: Tammi 2011



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti