keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Toiveissa luminen joulu

Punamyssyinen siili on seikkaillut yli tusinassa M. Christina Butlerin kirjoittamassa ja Tina Macnaughtonin kuvittamassa kuvakirjassa. Sen joulutouhujakin on päästy seuraamaan jo useassa teoksessa.


Uusimmassa kirjassa Siilin joulutoive (Karisto 2020) on taas uusi joulu käsillä. Siilillä ystävineen on varsin tavanomainen joulutoive: saataisiinpa lunta. Hiiripienokaiset haluaisivat kovasti päästä rakentelemaan lumihiiriä.

Kuinka ollakaan, lumikuuro ryöpsäyttää tienoon valkoiseksi. Mutta seuraavana päivänä lumesta ei ole paljoakaan jäljellä. Siili päättää lähteä ystävineen keräämään jäljellä olevaa lunta punaiseen myssyynsä, jotta hiiripienokaiset saisivat tarpeeksi lunta lumihiirten tekoon. Myssy täyttyy.

Paluumatkalla ilmenee yllättävän paljon lumentarvetta, ja lumi myssystä hupenee. Hiirenpoikasille ei jää mitään lumiukkojen tekoon.

"Äitihiiri rutisti ne kainaloonsa. 'Te olette jo tehneet joulusta erityisen', se sanoi, 'kun jakelitte toisille lumenne.'"

Loppujen lopuksi joulussa ei ole tärkeintä lumi, vaan ystävyys. Ystävät ja ystävien halu ilahduttaa toisiaan tekevät joulusta erityisen.

Siilin joulutoive sopii luettavaksi jo varsin pienenkin lapsen kanssa. Siilin punainen myssy on toteutettu samettipainatuksella, ja lapsi voi tunnustella sitä joka aukeamalla.


M. Christina Butler: Siilin joulutoive
Kuvitus: Tina Macnaughton
Englanninkielinen alkuteos: One Christmas Wish
Suomennos: Pirta Syrjänen
Kustantaja: Karisto 2020



2 kommenttia:

  1. taitaa olla enemmänkin näitä siili talvikirjoja.

    VastaaPoista
  2. Onhan niitä vaikka kuinka monta, eivätkä kaikki kirjat ole talvisia. Muistan lukeneeni ainakin yhden keväisenkin tarinan.

    VastaaPoista