lauantai 9. helmikuuta 2019

Museoseikkailu odottaa

Pöytäni kulmalla odottaa lukemista uusi Museoseikkailu-kirja. Elina Kuorelahden kirjoittama ja Nunnu Halmetojan kuvittama vast'ikään ilmestynyt teos on Museokortin virallinen lastenkirja.


Itse olen äärettömän innokas museoissa kävijä ja olen raahannut tytärtänikin museoihin jo vauvasta asti. Hankin Museokortin kolme vuotta sitten vielä hoitovapaalla ollessani, koska museoissa käynti tuntui silloin loistavalta tavalta täyttää päivät. 

Kiinnostuin heti, kun kuulin tästä kirjasta. Ostin sen Hämeenlinnan kaupunginmuseosta Skogsterista muutama viikko sitten siellä käydessäni. Koska kirjassa on aika paljon tekstiä, emme ole vielä ehtineet lukea sitä yhdessä tyttären kanssa.

Luulen, että tulen kirjoittamaan kirjasta myöhemmin kunnon esittelyn. Nyt haluan kuitenkin mainostaa, että Museoseikkailu-kirjan julkistusta juhlistetaan tänään Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä. Kirjan tekijät ovat paikalla ja lapset voivat taiteilla yhdessä kuvittaja Nunnu Halmetojan kanssa nonstop-taidepajassa.

Näyttelyyn on piilotettu kirjan hahmoja, joita lapset voivat etsiä. Afrikan yö -tietoiskuissa tutustutaan oppaan johdolla eri eläimiin ja niiden ääniin pimeällä savannilla.

Sadalle ensimmäiselle on luvassa ilmaiset munkit ja pillimehut! Ohjelma alkaa klo 11 ja aluksi kohotetaan pillimehut kirjan julkistamisen kunniaksi. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Museokortin kotisivuilta.

Tätä tapahtumaa ei kannata missata!


Elina Kuorelahti: Museoseikkailu
Kuvitus: Nunnun Halmetoja
Kustantaja: Nemo 2019


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti