tiistai 18. helmikuuta 2020

Yövierailulla mummin luona

Onhan se ihan epäreilua, jos on liian pieni päästäkseen mukaan hiihtolomareissulle. Isoveli matkustaa serkkujen luokse, mutta Siiri-Sofia joutuu jäämään kotiin Aulikki Miettisen kirjassa Kaisa-mummin yövieraat (Otava 2011). 

Onneksi naapurin Viljamin Kaisa-mummilla on loistava ajatus Siiri-Sofian piristämiseksi. Hehän voisivat Viljamin kanssa tulla mummin luo yökylään. Lapset innostuvat ja luvan saatuaan kiirehtivät pakkaamaan.


Kyläily aloitetaan reippaissa tunnelmissa suuntaamalla Lettulammelle luistelemaan ja hiihtämään. Ulkoilun jälkeen mummin pannukakku maistuu taivaalliselta hillon ja kermavaahdon kera.

Ennen lämmintä vaahtokylpyä pienet yövieraat ehtivät koluta mummin vintin hienoja aarteita ja pelata mummin kanssa monta kierrosta korttipeliä.

"Lapset tahtovat vielä hetken katsella vanhaa valokuva-albumia. Mummin tarinat ovat joskus kuin satua, vaikka ovatkin totta."

Makuupaikkansa lapset saavat laittaa juuri sinne kuin tahtovat. Mistä löytyisi paras paikka? Vintin portaiden alta? Ruokapöydän alta? Vai jostakin muualta? Ennen nukahtamista Siiri-Sofia kertoo Viljamille salaisuuden. Se taitaa liittyä jotenkin kummituksiin.

Lapset ovat niin tyytyväisiä onnistuneeseen vierailuunsa, että keksivät heti kenelle menevät seuraavaksi yökylään!

Aulikki Miettisen Kettusista kertovia kuvakirjoja luetaan meillä ahkerasti. Ne ovat suloisia kirjoja arjesta, joka voi olla ihanaa.


Aulikki Miettinen (teksti ja kuvat): Kaisa-mummin yövieraat
Kustantaja: Otava 2011
Ilmestynyt alun perin 1988


LUE MYÖS NÄMÄ:



Viljamin toriretki






Kettusen perheen juhlakirja


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti