keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Hassuja ilmeitä luonnon materiaaleista — Kirja + askartelu osa 5



Tänään Kirja + askartelu -sarjassa suunnataan ulos luontoon. Luonto on aarreaitta, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia, vaikka askartelutarvikkeet olisivat kotoa lopussa. Itse ainakin huomasin askartelulaatikoita järjestellessäni, että koronakausi on verottanut kovalla kädellä askartelumateriaalejamme.

Me lähdimme tyttären kanssa ulos taltioimaan hassuja ilmeitä. Innoituksen lähteenä toimi Kirsti Kurosen kirjoittama ja Karoliina Pertamon kuvittama kirja Näytä minulle hassu ilme (Karisto 2020).

Kirjassa päiväkoti-ikäinen Jaakko lähtee etsimään hassuja ilmeitä isän pikakamera apunaan. Kotona vanhemmat mököttävät, joten iloisemmille ilmeille olisi kysyntää.

Lisää kirjasta voi lukea täältä.

Jaakko kuvasi kahdeksan hassua ilmettä, ja me päätimme tehdä samoin. Sen sijaan että olisimme Jaakon tavoin vain etsineet hassuja ilmeitä, päätimme luoda ne itse. Materiaali löytyi luonnosta.

Alla on kahdeksan hassua ilmettämme. Tällä kertaa en anna mitään ohjeita. Kuvat puhuvat puolestaan. Niitä voi käyttää inspiraationa luodessa omia ilmeitä. Tärkeintä on antaa mielikuvituksen lentää.












Näytä minulle hassu ilme
Teksti: Kirsti Kuronen
Kuvitus: Karoliina Pertamo
Kustantaja: Karisto 2020


2 kommenttia:

  1. Ihana idea, aivan upeita. :) Ja tätähän voi jokainen nyt harrastaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Salla! Kannustan kaikkia kokeilemaan. Oli tosi hauskaa puuhaa.

    VastaaPoista