tiistai 28. huhtikuuta 2020

3 kiinnostavaa toukokuussa ilmestyvää kirjaa

On tullut taas vietettyä aikaa kustantajien katalogeja selaillen. Poimin niistä kolme kirjaa, jotka ennakkotietojen mukaan ilmestyvät toukokuussa. Näihin kolmeen kirjaan toivoisin pääseväni tutustumaan. Kunpa kirjasto aukeaisi.

Ruu hammaslääkärissä 





Ruotsalaisen Annakarin Garhamnin sarja Ruusta jatkuu kirjalla Ruu hammaslääkärissä (Otava 2020). Tykkään Garhamnin tavasta kuvata lapsen arkea.

Tällä kertaa Ruu menee hammaslääkäriin, jossa on kummallinen kallistuva tuoli ja niin kirkas lamppu, että tarvitaan aurinkolasit. Suu pitää avata ammolleen, että hammaslääkäri pääsee laskemaan hampaat. Kotiin viemisiksi saa uuden hammasharjan ja tarran.

Kirjasarjan aiemmissa osissa Ruu on käynyt kampaajalla ja lentomatkalla. Hän on opetellut ajamaan pyörällä, ja perheeseen on tullut vauva.

Tutustuimme Ruuhun ensimmäistä kertaa, kun tytär oli nelivuotias. Se oli juuri sopiva ikä ihastua leikki-ikäiseen Ruuhun.


Lumi ja lunni — Pieni kirja ystävyydestä





Marjo Nygårdin Lumi ja lunni — Pieni kirja ystävyydestä (Lasten Keskus 2020) herätti mielenkiintoni, koska pidän merestä ja majakoista.

Kauniissa ja herkässä tarinassa eletään hiljaista, tyyntä ja kuulasta kesää kalliosaarella. Lumi rakentaa yksinään majakkaa puulaatikoista. Sitten kalliolle tupsahtaa jostain pullea lunni. Siitä Lumi löytää itselleen ystävän, jonka kanssa touhuta koko kesä.

Syksyn tullen lunnia ei enää näy. Majakka jää tyhjilleen. Onneksi talven jälkeen koittaa kevät ja jälleennäkemisen riemu.


Kaikki on mahdollista!





Voiko tubettajista kuoriutua onnistuneita kirjantekijöitä? Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia ainakin yrittävät. Siskokset kannustavat kirjassaan Kaikki on mahdollista! (Tammi 2020) tavoittelemaan unelmia. Kirjan valokuvien ja kuvituksen takana on kolmas tubetähti Nelli Orell.

Lukija saa vinkkejä rohkeuteen, positiivisuuteen, tavoitteiden saavuttamiseen ja itsensä kehittämiseen. Viestinä on olla rohkeasti oma itsensä.

Kaikki tarvitsevat silloin tällöin kannustusta. Kun viesti tulee lasten suusta, se on ehkä helpompi ottaa vastaan.

Kirja ilmestyy myös äänikirjana, ja lukijoina ovat Elina ja Sofia itse!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti