keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Naistenviikolla aina sataa

Huomenna pyörähtää käyntiin vuotuinen naistenviikko. Naistenviikolla tarkoitetaan heinäkuun 18. ja 24. päivän välistä aikaa, jolloin seitsemälle päivälle peräkkäin osuu naisen nimipäivä.

Naistenviikkoa vietetään täällä blogissa esittelemällä joka päivä kirja, jonka päähenkilönä on kyseisen päivän nimipäiväsankari. Tulemme tapaamaan Riikan, Sallan, Reetan, Jennin, Leenan, Olgan ja Tiinan.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogin Tuijata vetää jo viidettä kertaa Naistenviikko kirjablogeissa -haastetta. Hän haastaa kirjabloggaajat kirjoittamaan naisnäkökulmasta. Yhtenä mahdollisuutena on kirjoittaa juurikin kirjoista, joissa on nimipäiväsankari päähenkilönä, kuten itse olen valinnut tehdä. Niinpä päätin olla mukana haasteessa.

Vanha kansa sanoi, että naistenviikolla aina sataa. Sen vuoksi tänään on esittelyssä sadeaiheinen kirja.


Ruth Martinin kirjoittama ja John Butlerin kuvittama Ankanpojan sadepäivä oli yksi suosikkikirjojamme tyttäreni taaperoaikana. Viehättävästi kuvitettu kirja kertoo tarinan pienestä ankanpojasta, joka lähtee kävelylle sadesäällä. Se ei ollenkaan pidä sateesta ja nurisee asiasta vastaantuleville eläimille.

"Ankanpoika taapersi eteenpäin ja näki niityllä varsan. 'Hei, pieni ankanpoikanen!' varsa tervehti. 'Nautitko sateesta?'

'En todellakaan!' ankanpoika vastasi topakasti. 'Olen niin viluinen, että nokkani kalisee. Miksi ihmeessä pitää sataa vettä?'" 

Muut eläimet kertovat ankanpojalle, miksi sade on tärkeä. Sateen ansiosta saadaan juomavettä ja kasvit kasvavat. Ja sateen ansiosta ankanpojan kotilammessa on tarpeeksi vettä uimaharjoituksia varten. Lammessa polskiminen pelastaakin kurjasti alkaneen päivän.

Parasta kirjassa olivat tyttäreni mielestä liukuvat kuvat. Kun sivua kääntää tai avaa sivulla olevan läpän, kuva muuttuu ihan toiseksi. Tämä taianomainen elementti auttoi taaperoa keskittymään paremmin kirjaan.


Kirjassa on varoitus, jonka mukaan se ei sovellu alle kolmivuotiaille pienten osien ja tukehtumisvaaran vuoksi. Tulkitsen tätä niin, ettei kirjaa saa antaa taaperon omiin käsiin valvomatta. Yli kolmivuotiaalle kirja alkaa olla jo vähän lapsellinen.


Ankanpojan sadepäivä
Suunnittelu: Janie Louise Hunt
Kuvitus: John Butler
Englanninkielinen alkuteos: Brave Little Duckling
Suomennos: Laura Friman
Kustantaja: Egmont Kustannus Oy Ab / KIRJALITO 2012 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti