perjantai 20. joulukuuta 2019

Aku Ankka ja joulukuusen salamatkustajat

Lapsuudestani on säilynyt yllättävän monta Disneyn joulukirjaa. Paras niistä oli Tammen kultaiset kirjat -sarjassa ilmestynyt Aku Ankan joulukuusi. Kirjassa keskitytään Akun joulukuusen hakumatkaan ja koristelupuuhiin.


Aku ja Pluto löytävät metsästä juuri sopivan puun joulukuuseksi. Aku laittaa kirveen heilumaan, ja pian on kotiin kannettu kaunis kuusi. Hän koristelee sen kirkkaanvärisin lasipalloin. Aku ja Pluto ovat tyytyväisiä.

Kumpikaan ei ole huomannut, että kuusen mukana metsästä tuli pari salamatkustajaa: Tiku ja Taku. Kun Aku poistuu huoneesta, oravat tulevat esiin oksien kätköistä. 

"Ne tanssivat ja hyppelivät oksilla niin että neulaset vipattivat.
    Ne irvisteli peilikuvilleen, jotka heijastuivat kirkkaista, värikkäistä lasipalloista ja nauroivat pienet mahansa aivan kipeiksi."

"Kil! Tikun pää puhkaisi värillisen lasipallon. Taku nauroi aivan katketakseen hassun näköistä Tikua, joka yhtäkkiä oli saanut ison, pyöreän, kultaisen pään.
    Mutta Pluton mielestä se ei ollut lainkaan hullunkurista. Oravathan turmelivat Akun kuusen!"

Kun Pluto murisee pienille kuokkavieraille, ne ryhtyvät viskomaan Plutoa lasipalloilla. Aku tietysti luulee hävityksen olevan Pluton tekosia ja uhkaa laittaa tämän ulos koirakoppiin, vaikka aattoilta onkin.

Onneksi asian oikea laita selviää Akulle ja Pluto säästyy rangaistukselta. Koska joulu on rauhan ja hyväntahdon aikaa, oravat saavat jäädä Akun ja Pluton vieraiksi. Pluto ystävystyy Tikun ja Takun kanssa, ja joulusta tulee oikein iloinen.

Se vaan jäi ihmetyttämään, että eikös Pluto ole Mikin eikä Akun koira.


Walt Disney: Aku Ankan joulukuusi
Englanninkielinen alkuteos: Donald Duck's Christmas Tree
Suomenkielinen teksti: Sirkka Nuormaa
Sarja: Tammen kultaiset kirjat 67
Kustantaja: Tammi 1977


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti