torstai 5. joulukuuta 2019

Maailman paras lahja ei ole paketoitavissa

Miten joulupukki selviää, jos jonkun lahjatoiveena on ystävä? Eihän ystävyyttä voi kääriä lahjapakettiin. Vai voiko? Mark Sperringin kirjoittamassa ja Lucy Flemingin kuvittamassa kirjassa Maailman paras lahja joulupukki selviää oikein hyvin.



Kun Isla ja Karhu löysivät jouluna kuusen alta paketin, joka ei ollut kummallekaan heistä, he tuskin arvasivat, että kyseessä oli ehkä maailman nerokkain lahja. Pakettikortissa luki: "Pikku Pupuselle Joulupukilta". Vaikka Karhua houkutti lahjan avaaminen, Islan mielestä heidän piti etsiä lahjan oikea saaja.

Ystävykset lähtivät siis tarpomaan ulos lumeen. Melko helposti he löysivät Pikku Pupusen talolle osoittavan kyltin. Tie Pikku Pupusen talolle ei kuitenkaan ollut helppo. Oli kuljettava Petollista polkua, halki ulvovan myrskytuulen ja upottavien kinosten.

Perillä suloisen lämpimässä talossa he kohtasivat Pikku Pupusen, joka ei ollut saanut yhden yhtäkään lahjaa. Olipa hyvä, etteivät ystävykset luovuttaneet kesken matkan.

No, mitä siellä paketissa sitten oli? Joko arvaat?

Ei mitään. Se oli tyhjä lukuunottamatta pientä viestiä joulupukilta.

Varsinainen lahja Pikku Pupuselle oli lahjan tuojat: Isla ja Karhu eli uudet ystävät. Luonnollisesti ystävykset hieman hämmästyivät asiasta kuultuaan, mutta onneksi joulupukki oli valinnut oikeat tyypit tehtävään. Pikku Pupunen sai kuin saikin, mitä oli pyytänyt.

Herttaisesti kuvitetun kirjan sanomana on, että ystävyys on maailman paras lahja. On hyvä kuitenkin huomata, että ystävyyden polku ei ole aina helppo. Se kannattaa silti kulkea, sillä se on sen arvoista.


Mark Sperring: Maailman paras lahja
Kuvitus: Lucy Fleming
Englanninkielinen alkuteos: The Most Wonderful Gift in the World
Suomennos: Raija Rintamäki
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä Oy 2019 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti